KokosbollerI dag var jeg skikkelig fysen på kokosboller. Men istedenfor å dra på butikken og kjøpe, tenkte jeg at jeg kunne prøve å lage mine egne. Og det var mye enklere enn jeg trodde.

Oppskrift:

4 eggehviter

1 dl sukker

1 ss vaniljesukker

4 gelantinplater

1 pose kokosmasse

200 g kokesjokolade

40 g delfiafet

Først legger du gelantinplatene i kaldt vann. Så pisker du eggehvitene helt stive slik at de henger igjen i bollen. Miks så inn sukker og vaniljesukker, pisk videre til alt sukkeret er oppløst og du har en stor og luftig masse. Etter 5-10 min tar du gelantinplatene opp av vannet og presser alt vannet ut av de. Så smelter du de i vannbad slik at de blir helt flytende, la den kjøle seg ned litt før du heller den i massen og pisker kraftig. 

 Så legger du bakepapir på et brett. Du kan velge mellom å bruke sprøytepose for å forme topper slik som på bildet, eller om du vil forme de med skje. La bollene stå kjølig i 5-10 min mens du lager sjokoladerøra.

Smelt sjokoladen sammen med delfiafettet over vannbad slik at du får en fin jevn røre.

La sjokoladen bli romtemperert før du dypper bollene i sjokolade og ruller de i kokos. Eller bare dyppe dem i sjokolade, hvis du ikke er så glad i kokos.


Settes kjølig i ca.20 min slik at sjokoladen stivner.Smakte mye bedre enn de på butikken, og slettes ikke vanskelig å lage :) 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits