Elghakk

Som vanlig sitter jeg stadig på matprat og andre nettsider å ser etter nye oppskrifter jeg kan prøve ut for å få litt variasjon. Og hvem veit, man kan jo snuble over noe som viser seg å være utrolig godt. Jeg lever ihvertfall i trua. Så når jeg snubla over denne oppskrifta på elghakk begynte jeg å lure litt når det stod: "Elghakk er en kjent og kjær middagsrett". Jeg hadde jo aldri hørt om det, så da måtte det jo nesten testes ut.

Oppskrift:

500 g kvernet elgkjøtt

1 stk løk

3/4 ts salt

1/2 ts pepper

2 ss smør

1 ts tørket timian

1 stk laurbærblad

5 stk poteter

2 stk gulerøtter

ca.6 dl kraft eller utblandet kjøttbuljong

Hakk løken og steik den sammen med elgkjøttet, salt og pepper i ei gryte. Rør rundt og la det bli gyllent. Skrelll poteter og gulerøtter. Del dem i terninger , ca. 1x1 cm og ha over i en kjele. Tilsett kraft, laurbærblad og timian, la det trekke til grønnsakene er møre. Serveres sammen med flattbrød og rørte tyttebær. Men jeg hadde nystekte horn og tyttebærsyltetøy istedenfor.

Grove horn:

60 g smør

3 dl melk

1 pk tørrgjær

200 g hvetemel

200 g sammalt hvete

1 ss sukker

1 ts salt

Smelt smør og bland med melka, varm opp til det er fingervarmt. Bland det våte med det tørre og elt til en jevn deig. Sett til heving på et lunt sted i ca.30 minutter. Ha deigen på et melet bakebord. Kjevl runde leiver og del hver leiv i passe store spisser, form horn og legg dem på steikebrettet. Etterhev i ca.20 minutter på et lunt sted, pensle med egg og strø sesamfrø over. Steikes ved 200 grader i 10-15 minutter.

Med litt ekstra krydder, blei det veldig godt. Som en friskere versjon av lapskaus :) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits