Elghakk

Som vanlig sitter jegstadig p matprat og andre nettsider ser etter nye oppskrifter jeg kan prve ut for f litt variasjon. Og hvem veit, man kan jo snuble over noe som viser seg vre utrolig godt. Jeg lever ihvertfall i trua. S nr jeg snubla over denne oppskrifta p elghakk begynte jeg lure litt nr det stod: "Elghakk er en kjent og kjr middagsrett". Jeg hadde jo aldri hrt om det, s da mtte det jo nesten testes ut.

Oppskrift:

500 g kvernet elgkjtt

1 stk lk

3/4 ts salt

1/2 ts pepper

2 ss smr

1 ts trket timian

1 stk laurbrblad

5 stk poteter

2 stk gulertter

ca.6 dl kraft eller utblandet kjttbuljong

Hakk lken og steik den sammen med elgkjttet, salt og pepper i ei gryte. Rr rundt og la det bli gyllent. Skrelll poteter og gulertter. Del dem i terninger , ca. 1x1 cm og ha over i en kjele. Tilsett kraft, laurbrblad og timian, la det trekke til grnnsakene er mre. Serveres sammen med flattbrd og rrte tyttebr. Men jeg hadde nystekte horn og tyttebrsyltety istedenfor.

Grove horn:

60 g smr

3 dl melk

1 pk trrgjr

200 g hvetemel

200 g sammalt hvete

1 ss sukker

1 ts salt

Smelt smr og bland med melka, varm opp til det er fingervarmt. Bland det vte med det trre og elt til en jevn deig. Sett til heving p et lunt sted i ca.30 minutter. Ha deigen p et melet bakebord. Kjevl runde leiver og del hver leiv i passe store spisser, form horn og legg dem p steikebrettet. Etterhev i ca.20 minutter p et lunt sted, pensle med egg og str sesamfr over. Steikes ved 200 grader i 10-15 minutter.

Med litt ekstra krydder, blei det veldig godt. Som en friskere versjon av lapskaus :)



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjre. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter nske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for dele oppskrifter og jeg hper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt p mail, hvis det er noe du lurer p: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits