Kalkunbryst

Mange har som tradisjon å spise kalkun på nyttårsaften eller ved andre anledninger. Personlig har jeg aldri spist kalkun annet enn i påleggsform, så det var vel igrunn på tide å prøve det ut. Men siden det er noe jeg aldri har lagd eller spist, er det greit å starte i det små med kalkunbryst istedenfor å dra den helt ut med en hel kalkun i første omgang.

Som tilbehør valgte jeg potetstappe, brun saus,kokte grønnsaker og tyttebærsyltetøy.



Putt et steketermometer i kalkunbrystet og steik ved 180 grader til termometeret viser 68 grader. Dette tok bortimot 1 time, så da var det god tid til å forbrede tilbehøret.

 

Brun saus:

Smelt litt smør og rør inn litt mel, la den bli ganske brun før du tilsetter kraft til passe tykkelse. La koke mens du smaker til med brunost, fløte, creme fraiche og krydder. Bare en fordel om du lager den litt tid i forveien, syns den blir bedre jo lenger den får stått på plata.

Potetstappe:

Potetstappe er godt til så mangt og er derfor blandt mine favoritt tilbehør ved middagsbordet. Også er det så lettvint, eneste som tar tid er å koke potetane og den tida kan man korte mye ned ved å dele dem opp i mindre biter. Når dem er ferdig kokte er det bare å mose dem sammen med litt smør og spe med melk til ønsket tjukkelse. Jeg pleier alltid å ha i litt rømme og/eller creme fraiche for å få en rund god smak. Smak til med finhakka purre og ønsket krydder. Så er den klar til servering.



Overraskende godt! Virkelig kose middag :) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits