Gravemaskinkake

Når den etterlengtede ferien endelig nærmer seg, er det lov å feire litt på forskudd. Derfor bestemte jeg meg for å bake ei kake, sånn at Henrik og de andre på jobben kan kose seg litt ekstra under den siste innspurten. Noe som viste seg å være veldig populært :)Gravemaskinen er laget av farget maripan, med litt hjelp av Henrik i forhold til hvordan den skulle se ut sånn at de riktige detaljene for JCB graverne blei på plass. Siden det er den typen gravere de forhandler der borte, måtte jo dette stemme. Og er jo tross alt litt variasjon fra rosene som pleier å være på marsipankaka.

Sukkerbrød:

300 g sukker

300 g mel

6 egg

4,5 ts bakepulver

0,75 dl vann

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis og rør inn vannet. Sikt i det tørre og vend det forsiktig inn. Hell over i ei kakeform kledd med bakepapir og stekes ved 170 grader i 30-40 minutter. Avkjøl på rist og del i tre høyder. Dynk sukkerbrødene med litt ananasjuice for å få ekstra saftig kake. Fyll hvert lag med vaniljekrem, friske jordbær og krem.

Avslutt med krem på toppen og rundt kaka.Kjevl ut marsipanen mellom litt plast for å unngå at den setter seg fast. Dette gjør den også lettere å håndtere og legge på kaka.


Gravemaskin laget av farget marsipan.

Resultatet står for seg selv, ganske fornøyd med tanke på at det er første marsipankaka jeg lager. Responsen var ihvertfall at den blei god, så da får vi tru det ;)

 Én kommentar

Linnern

12.07.2012 kl.20:14

veldig tøff kake:)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits