Karbonader

Noen ganger er det ingenting som frister mer enn en god gammaldags middag, og da er karbonader blandt favorittene. Og siden vi fortsatt har igjen karbonader etter høstens produksjon, er det også en veldig lettvin middag. Bare å varme karbonadene og lage ønsket tilbehør. Og så glad som jeg er i potetstappe er det en selvfølge som tilbehør, sammen med brunsaus og litt tyttebær. 

Brun saus: 

Smelt litt smør og rør inn litt mel, la den bli ganske brun før du tilsetter kraft til passe tykkelse. La koke mens du smaker til med brunost, fløte, creme fraiche og krydder. Bare en fordel om du lager den litt tid i forveien, syns den blir bedre jo lenger den får stått på plata.

Potetstappe:

Potetstappe er godt til så mangt og er derfor blandt mine favoritt tilbehør ved middagsbordet. Også er det så lettvint, eneste som tar tid er å koke potetane og den tida kan man korte mye ned ved å dele dem opp i mindre biter. Når dem er ferdig kokte er det bare å mose dem sammen med litt smør og spe med melk til ønsket tjukkelse. Jeg pleier alltid å ha i litt rømme og/eller creme fraiche for å få en rund god smak. Smak til med finhakka purre og ønsket krydder. Så er den klar til servering.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits