Biff og fløtegratinerte poteter

Etter en lang uke med skole eller jobb er det ingenting som slår å koble helt ut når fredagskvelden endelig kommer. Så i går blei det etter min mening en skikkelig kosemiddag :) Elgbiff, fløtegratinerte poteter og peppersaus. Litt godt i glasset gjorde heller ikke ting verre. Så rett og slett en veldig fin start på helga.

Biffene blir ekstra saftig og go hvis du legger dem i marinade dagen i forveien.

Peppersaus:

Smelt litt smør og rør inn litt mel, la den bli ganske brun før du tilsetter kraft til passe tykkelse. La koke mens du smaker til med brunost, fløte, creme fraiche og krydder. Bare en fordel om du lager den litt tid i forveien, syns den blir bedre jo lenger den får stått på plata.

Fløtegratingerte poteter:

- poteter

- melk

- fløte

- hvitløk

- rødløk

Ha potetskiver, løk og hvitløk i en kjele. Hell over melk, matfløte og la det koke i ca. 15 minutter eller til potetene begynner å kjennes myke. Smak til med krydder.
Ha potetskivene og kremsausen over i en ildfast form. Dryss over osten og gratiner i ovn på 225 grader i ca. 10 minutter til osten er gyllen

 

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits