Hjemmelagde pitabrød

Jeg synes at alt smaker bedre hvis man lager det fra grunnen av, og pitabrød er intet unntak.




 
Du trenger:

5 dl lunket vann
50 g gjær
1 ts salt
3 dl sammalt hvete, grov
10 dl hvetemel
 
Bland det tørre med vannet og elt til en smidig deig.Sett deigen til heving ca 1 time på et lunt sted godt tildekket. 

Ta så opp deigen på et melet bakebord og del den i 16 deler som trilles ut til boller og klemmes ut til flate kare, ca 1/2 cm tykke, som legges på smurt bakeplate eller bakepapir. La pitaen etterheve godt tildekket ca 1 time.



Stek dem ved 275 C øverst i ovnen ca 2-3 minutter. Snu og stek dem på den andre siden i likelang tid. Pitaene er vellykket når de er lyse på farge og hule inni.

 Avkjøles på rist under et håndkle. Pitabrødene kan godt fryses og varmes før servering.



Fyll dem med svinekjøtt og salat. Godt med god samvittighet :) 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits