Kjøttkaker

Når jeg var liten var det alltid like stas når bestemor serverte hjemmelagde kjøttkaker når vi kom på middag. Og smaken er fortsatt like god når middan står på bordet. For litt kresen som jeg er, så syns jeg ikke at ferdig-kjøpte kjøttkaker er etanes, rett og slett. Men det er min smak, jeg elsker alt som heter hjemmelaget mat og ingenting slår maten til ho mor! Så enkelt er det, jeg kan putte nøyaktig det samme oppi kjelen, men alikevel ere alltid bedre hos ho a mor. Vekker vel kanskje noen barndomsminner eller så er det bare at mamma er utrolig flink til å lage mat. :)

 

Så det blir  jo noen tradisjonelle middager i heimen, og i dag ere kjøttkaker som står på menyen. Siden jeg allerede har stekt opp kjøttkaker på forhånd som ligger klare i frysern, er det lettvint å bare varme. Sammen med ertestuing, makaronistuing, brun saus, koktepoteter og tyttebær er det en middag uten like. Utvilsomt blant middagsfavorittene.

Brun saus:

Smelt litt smør og rør inn litt mel, la den bli ganske brun før du tilsetter kraft til passe tykkelse. La koke mens du smaker til med brunost, fløte, creme fraiche og krydder. Bare en fordel om du lager den litt tid i forveien, syns den blir bedre jo lenger den får stått på plata.

Ertestuing:

- 4 dl grønne erter

- 1 ss smør

- 1 ½ ss hvetemel

- 1 ts salt

- 1 ts sukker

1. Bløtlegg ertene i rikelig vann over natten.

2. Kok i rikelig med vann, etter anvisning på pakken, i ca 1,5 time. (Vannet bør stå kant i kant med ertene når de er ferdig kokte.)

3. Smelt smør i en kjele, rør inn melet.

4. Tilsett jevningen i ertene og la stuingen småkoke i 10 minutter. Smak til med sukker og salt.Makaronistuing:

Kok makaroni og lag en tjukk hvit saus av melk og mel. Smak til med muskat, salt og pepper og bland inn makaronien.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits