Lammelår

Det er alltid koselig å samles rundt et godt måltid. Og når Mari og Stian kom på besøk for en "dobbeldate" i går, måtte jeg finne noe ekstra godt å servere. Denne gangen blei det lammelår servert med fløtegratinerte poteter, rødvinsaus, glaserte gulrøtter, smørdampet rosenkål og blomkål. Supergod mat for en superkoselig kveld :)

 

Det du trenger:

- 1 stk lammelår

- salt

pepper

- hvitløk

1. Gni lammelåret godt inn med salt og pepper. Del hvitløk i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter.

2. Legg lammelåret i en langpanne eller ildfast form og stikk inn steketermometer.

3. Stek ved 170° C ca i 2 timer. Når steketermometeret viser 70° C er steken rosa, når det viser 76° C er den gjennomstekt. La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp.

Rødvinsaus:

Smelt litt smør og rør inn litt mel, la den bli ganske brun før du tilsetter kraft til passe tykkelse. La koke mens du smaker til med brunost, fløte, creme fraiche, krydder, rødvin og sjyen fra lammesteika. Bare en fordel om du lager den litt tid i forveien, syns den blir bedre jo lenger den får stått på plata.

Fløtegratingerte poteter:

- poteter

- melk

- fløte

- hvitløk

- rødløkHa potetskiver, løk og hvitløk i en kjele. Hell over melk, matfløte og la det koke i ca. 15 minutter eller til potetene begynner å kjennes myke. Smak til med krydder.
Ha potetskivene og kremsausen over i en ildfast form. Dryss over osten og gratiner i ovn på 225 grader i ca. 10 minutter til osten er gyllen.

Glaserte gulerøtter:Skrell gulrøttene og skjær dem i cirka 5 cm lange og 1 cm tykke staver.Ha i alle ingrediensene i en passende kjele og kok dem under lokk i en 10 minutters tid.Når gulrøttene begynner å bli møre, tar du av lokket og koker dem på sterk varme til nesten all væske er dampet bort.Rør til slutt forsiktig slik at den sirupsaktige væsken omgir alle gulrøttene.

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits