Karbonader med peppersaus og fløtegratinerte poteter

 

Karbonaner passer til det meste og når man har dem ferdig i frysern, bare te å varme opp, er det også en lettvin middag. Sammen med fløtegratinerte poteter, peppersaus og smørstekt mais er det en ypperlig middag. Litt ekstra kos i hverdagen ;)

Peppersaus:

Smelt litt smør og rør inn litt mel, la den bli ganske brun før du tilsetter kraft til passe tykkelse. La koke mens du smaker til med brunost, fløte, creme fraiche og krydder. Bare en fordel om du lager den litt tid i forveien, syns den blir bedre jo lenger den får stått på plata.

Fløtegratingerte poteter:

- poteter

- melk

- fløte

- hvitløk

- rødløk

Ha potetskiver, løk og hvitløk i en kjele. Hell over melk, matfløte og la det koke i ca. 15 minutter eller til potetene begynner å kjennes myke. Smak til med krydder.
Ha potetskivene og kremsausen over i en ildfast form. Dryss over osten og gratiner i ovn på 225 grader i ca. 10 minutter til osten er gyllen

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits