Kjøttpudding av elg

Kjøttpudding er blant manges middagsfavoritter, men selv foretrekker jeg en grovere variant enn den de har i butikken. Og letteste måten å få ting som en vil, er å lage det sjøl :) Så i går blei det kjøttpudding te middag med potetstappe, brun saus og tyttebær. Jeg synes den blir best når man bruker elgkjøtt, men vanlig kjøttdeig fungerer bra det også.



Du trenger:

400 g kjøttdeig av elg

2 dl melk

2 ss potetmel

1 ts salt

 ¼ ts pepper

¼ ts hvitløkspepper

¼ ts malt muskat

¼ ts malt ingefær

litt urtemiks krydder

litt kryddersmør krydder




1. Rør salt godt inn i kjøttdeigen til deigen blir seig. Tilsett potetmel og krydder. Ha i litt og litt melk av gangen, mens du rører godt.

2. Ha massen i en brødform og strø grillkrydder over. Sett den i en dyp langpanne og fyll på vann til det dekker ca. 1/3 oppover formen. Stek ved 180 grader i ca. 1 time.

Brun saus:

Smelt litt smør og rør inn litt mel, la den bli ganske brun før du tilsetter kraft til passe tykkelse. La koke mens du smaker til med brunost, fløte, creme fraiche og krydder. Bare en fordel om du lager den litt tid i forveien, syns den blir bedre jo lenger den får stått på plata.

Potetstappe:

Potetstappe er godt til så mangt og er derfor blandt mine favoritt tilbehør ved middagsbordet. Også er det så lettvint, eneste som tar tid er å koke potetane og den tida kan man korte mye ned ved å dele dem opp i mindre biter. Når dem er ferdig kokte er det bare å mose dem sammen med litt smør og spe med melk til ønsket tjukkelse. Jeg pleier alltid å ha i litt rømme og/eller creme fraiche for å få en rund god smak. Smak til med finhakka purre og ønsket krydder. Så er den klar til servering.

2 kommentarer

Éli C. Johannessen

16.05.2013 kl.17:28

Hei Ragnhild! Tusen takk for oppskriften! Nå står kjöttpuddingen i ovnen. Det duftet deilig av den. Det er elgkjött. Jeg er en norsk dame som bor i Sverige. Jeg har aldri kommet så langt at jeg har laget kjöttpudding för, kvidde meg for det der med vannbad etc. :-)

Nå er jeg så spent på resultatet. Jeg håper det går bra, og jeg synes det er fantastisk at vi kan finne oppskrifter på nettet. Gjorde en variant som jeg har brukt med hell på kjöttkaker. Stekte egenplukket traktkantarell og finhakket den, hadde den så i deigen. Nam. - håper jeg.

Skal pröve å gi tilbakemelding om du er interessert.

Ragnhild

05.06.2013 kl.16:35

Éli C. Johannessen: Det er jeg sikker på at du klarte helt fint! :) Hvordan blei resultatet? Veldig godt tenker jeg :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits