Roastbiff

Noen ganger har du lyst på noe ekstra godt til middag, i dag er en av disse dagene for meg. Noen ganger er jeg skikkelig matlei og da må jeg finne på noe ekstra godt til middag og gjerne noe vi ikke har så ofte. I dag ble dette roastbiff servert med potetstappe og brun saus. En skikkelig digg middag og resten av roastbiffen er perfekt som pålegg! :)

Du trenger:

ca. 800 g flatbiff/mørbrad av elg/storfe

2 ts salt

1 ts pepper

2 ss margarin eller olje til steking

1. Gni kjøttet inn med salt, pepper og ønsket krydder. Kjøttstykket kan gjerne surres med hyssing, da er det lettere å få pene skiver.

2. Brun kjøttet i margarin eller olje rundt det hele. Stikk deretter et steketermometer inn til midten av kjøttstykket.

3. Stekes i ovnen på 125° C. Når steketermometeret viser 55° C er snittflaten rød, ved 60-65° C er den rosa. La kjøttet hvile i 20 minutter før det skjæres opp. Bruk en skarp kniv.

 Brun saus:

Smelt litt smør og rør inn litt mel, la den bli ganske brun før du tilsetter kraft til passe tykkelse. La koke mens du smaker til med brunost, fløte, creme fraiche og krydder. Bare en fordel om du lager den litt tid i forveien, syns den blir bedre jo lenger den får stått på plata.

Potetstappe:

Potetstappe er godt til så mangt og er derfor blandt mine favoritt tilbehør ved middagsbordet. Også er det så lettvint, eneste som tar tid er å koke potetane og den tida kan man korte mye ned ved å dele dem opp i mindre biter. Når dem er ferdig kokte er det bare å mose dem sammen med litt smør og spe med melk til ønsket tjukkelse. Jeg pleier alltid å ha i litt rømme og/eller creme fraiche for å få en rund god smak. Smak til med finhakka purre og ønsket krydder. Så er den klar til servering.

En skikkelig kosemiddag :)


2 kommentarer

Christine

16.01.2013 kl.17:04

nam, dette så veldig godt ut :)

Ragnhild

16.01.2013 kl.18:18

Det er veldig godt også :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits