Hjemmelaget mousakka

Fredag er en fin dag for litt ekstra middagskos, helja har tross alt kommi. S igr blei det mousakka, bde enkelt og godt:)

Dette trenger du:

- 8 poteter

- 2 ss olje

Kjttsaus:

- 2 lk, hakket

- 2 fedd hvitlk, finhakket

- 400 g kjttdeig

- 1 boks hermetiserte tomater

- 2 ss tomatpur

- 1 ts oregano

- 4 krm kanel

- 2 krm allehnde

- 2 krm salt

- 2 krm pepper

Ostesaus:

- 5 dl melk

- 3 ss mel

- 2 dl revet ost

- 2 egg

Skjr potetene i skiver og kok dem svidt mre i vann. Surr lken og hvitlken i olje. Tilsett kjttdeigen og gni den godt ut slik at den blir kornet. Ha i tomatene, tomatpureen og krydderet. L kjttsausen smkoke mens du lager ostesausen. Lag hvit saus av melk og mel, smak til med salt, pepper og muskatntt. Rr inn eggene og osten. Legg halvparten av potetskivene i en ildfastform, fordel kjttsausen over og legg resten av potetskivene over. Hell ostesausen over og str litt revet ost over. Stekes ved 170 grader i 30.min.



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjre. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter nske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for dele oppskrifter og jeg hper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt p mail, hvis det er noe du lurer p: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits