Hjemmelaget mousakka

Fredag er en fin dag for litt ekstra middagskos, helja har tross alt kommi. Så igår blei det mousakka, både enkelt og godt :)

Dette trenger du:

- 8 poteter

- 2 ss olje

Kjøttsaus:

- 2 løk, hakket

- 2 fedd hvitløk, finhakket

- 400 g kjøttdeig

- 1 boks hermetiserte tomater

- 2 ss tomatpurè

- 1 ts oregano

- 4 krm kanel

- 2 krm allehånde

- 2 krm salt

- 2 krm pepper

Ostesaus:

- 5 dl melk

- 3 ss mel

- 2 dl revet ost

- 2 egg

Skjær potetene i skiver og kok dem såvidt møre i vann. Surr løken og hvitløken i olje. Tilsett kjøttdeigen og gni den godt ut slik at den blir kornet. Ha i tomatene, tomatpureen og krydderet. Lå kjøttsausen småkoke mens du lager ostesausen. Lag hvit saus av melk og mel, smak til med salt, pepper og muskatnøtt. Rør inn eggene og osten. Legg halvparten av potetskivene i en ildfastform, fordel kjøttsausen over og legg resten av potetskivene over. Hell ostesausen over og strø litt revet ost over. Stekes ved 170 grader i 30.min.



Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits