My Sweet Valentine<3

 

Selv om jeg synes Valentines Day er litt vel amerikansk og en smule oppskrytt, er det en fin dag å være litt ekstra søte mot hverandre :) Så i dag bestemte jeg meg for å overraske Henrik med en ekstra god middag. Derfor er dagens meny som følgende: Entrecoute med bernaisesaus, ovnsbakte poteter,smørstekt mais, stekt champinjong og glaserte gulerøtter. Og såklart Henriks favoritt dessert, karamell pudding :) Så i kveld skal vi virkelig kose oss, men det er det nok mange andre som også gjør der ute.

Ovnsbakte poteter

Del potetene på midten og legg i på et brett. Hell olivenolje, salt,hvitløkspepper, urtekrydder og potetkrydder over. Stekes ved 200 grader i ca.30 minutter.

Bernaisesaus

  • 2 ss hvitvinseddik
  • 3 ss hakket estragon
  • 1 finhakket sjalottløk
  • 10 knuste pepperkorn
  • 4 eggeplommer
  • 3 ss kaldt vann
  • 250 g klaret smør, lunkent
  • saften av 1(2 sitron
  • 2 ss finhakket kjørvel eller persille

Bland sammen eddik, 2 ss finhakket estragon, sjalottløk, knust pepper og litt vann i en liten kasserolle, kok opp og la småkoke til det halve ( det går raskt!). Avkjøl og sil av.

Ha eggeplommene i en stålbolle og tilsett 1 ss med reduksjon per eggeplomme. Ha bollen over i vannbad og visp til eggedosisaktig konsistens. Trekk kjelen vekk fra platen og visp inn det klarede smøret, litt om gangen. Smak til med salt, pepper, estragon, persille og sitronsaft.  

Sausen må ikke koke! Holdes evt varm i vannbad.

Tips: Klaret smør. Smelt smør og bruk kun det klare smøret , ikke bunnfallet.

Glaserte gulerøtter

  • Smør
  • Sukker
  • Vann

Skrell gulrøttene og skjær dem i cirka 5 cm lange og 1 cm tykke staver.Ha i alle ingrediensene i en passende kjele og kok dem under lokk i en 10 minutters tid.Når gulrøttene begynner å bli møre, tar du av lokket og koker dem på sterk varme til nesten all væske er dampet bort.Rør til slutt forsiktig slik at den sirupsaktige væsken omgir alle gulrøttene.

Karamell pudding

6 dl melk

4 egg

1 ss sukker

1 ts vaniljesukker

Brun 1,5 dl sukker, bruk dette til å glasere formen, få det godt oppover kantene.



Visp sammen egg, sukker, vaniljesukker og melk. Sil for å få bort strengene og ha over i en kjele.

Varm opp til kokepunktet og hold det der i ca.10 minutter. Avkjøl litt og ha over i den glaserte brødformen.

Stekes i vannbad ved 150 grader i ca.50 min.

Yum!

Happy Valentines Day alle sammen:)

Noen andre som har feira litt i dag?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits