My Sweet Valentine<3



Selv om jeg synes Valentines Day er litt vel amerikansk og en smule oppskrytt, er det en fin dag vre litt ekstra ste mot hverandre :) S i dag bestemte jeg meg for overraske Henrik med en ekstra god middag. Derfor er dagens meny som flgende: Entrecoute med bernaisesaus, ovnsbakte poteter,smrstekt mais, stekt champinjong og glaserte gulertter. Og sklart Henriks favoritt dessert, karamell pudding :) S i kveld skal vi virkelig kose oss, men det er det nok mange andre som ogs gjr der ute.

Ovnsbakte poteter

Del potetene p midten og legg i p et brett. Hell olivenolje, salt,hvitlkspepper, urtekrydder og potetkrydder over. Stekes ved 200 grader i ca.30 minutter.

Bernaisesaus

  • 2 ss hvitvinseddik
  • 3 ss hakket estragon
  • 1 finhakket sjalottlk
  • 10 knuste pepperkorn
  • 4 eggeplommer
  • 3 ss kaldt vann
  • 250 g klaret smr, lunkent
  • saften av 1(2 sitron
  • 2 ss finhakket kjrvel eller persille

Bland sammen eddik, 2 ss finhakket estragon, sjalottlk, knust pepper oglittvanni en liten kasserolle, kok opp og la smkoke til det halve ( det gr raskt!). Avkjl og sil av.

Ha eggeplommene i en stlbolle og tilsett1 ss med reduksjon per eggeplomme. Ha bollen over i vannbad og visp til eggedosisaktig konsistens. Trekk kjelen vekk fra platen og visp inn det klarede smret, litt om gangen. Smak til med salt, pepper, estragon, persilleog sitronsaft.

Sausen m ikke koke! Holdes evt varm i vannbad.

Tips: Klaret smr. Smelt smr og bruk kun det klare smret , ikke bunnfallet.

Glaserte gulertter

  • Smr
  • Sukker
  • Vann

Skrell gulrttene og skjr dem i cirka 5 cm lange og 1 cm tykke staver.Ha i alle ingrediensene i en passende kjele og kok dem under lokk i en 10 minutters tid.Nr gulrttene begynner bli mre, tar du av lokket og koker dem p sterk varme til nesten all vske er dampet bort.Rr til slutt forsiktig slik at den sirupsaktige vsken omgir alle gulrttene.

Karamell pudding

6 dl melk

4 egg

1 ss sukker

1 ts vaniljesukker

Brun 1,5 dl sukker, bruk dette til glasere formen, f det godt oppover kantene.



Visp sammen egg, sukker, vaniljesukker og melk. Sil for f bort strengene og ha over i en kjele.

Varm opp til kokepunktet og hold det der i ca.10 minutter. Avkjl litt og ha over i den glaserte brdformen.

Stekes i vannbad ved 150 grader i ca.50 min.

Yum!

Happy Valentines Day alle sammen:)

Noen andre som har feira litt i dag?

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjre. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter nske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for dele oppskrifter og jeg hper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt p mail, hvis det er noe du lurer p: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits