Middagsgjester: Lammelår

  

Siden influensaen har vært så grei å besøkt oss, har blogginga blitt litt nedprioritert i det siste. Men på lørdagskvelden var vi så heldige at vi fikk Anita og Roger på besøk, og for de som ikke kjenner meg så godt, en av tingene jeg elsker er å styre og lage mat til gjester. Så da var det en fin anledning til å finne fram et lammelår fra frysern. Det er en av fordelene av å ha foreldre som er sauebønder, mye godt kjøtt i frysern ;) Menyen blei som følgende: Lammelår, kokte poteter, rødvinsaus, glaserte gulerøtter, dampet blomkål og rosenkål.

 Du trenger:

  • 1 stk lammelår
  • salt
  • pepper
  • hvitløk
  • annet ønsket krydder

 

1. Gni lammelåret godt inn med salt og krydder. Del hvitløk i tynne båter, stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter.

2. Legg lammelåret i en langpanne eller ildfast form og stikk inn steketermometer.

3. Stek ved 170° C ca i 2 timer. Når steketermometeret viser 70° C er steken rosa, når det viser 76° C er den gjennomstekt. La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp.

Rødvinsaus:

 Smelt litt smør og rør inn litt mel, la den bli ganske brun før du tilsetter kraft til passe tykkelse. La koke mens du smaker til med brunost, fløte, creme fraiche, krydder, rødvin og sjyen fra lammesteika. Bare en fordel om du lager den litt tid i forveien, syns den blir bedre jo lenger den får stått på plata.

Glaserte gulerøtter:

  • Smør
  • Sukker
  • Vann

Skrell gulrøttene og skjær dem i cirka 5 cm lange og 1 cm tykke staver.Ha i alle ingrediensene i en passende kjele og kok dem under lokk i en 10 minutters tid.Når gulrøttene begynner å bli møre, tar du av lokket og koker dem på sterk varme til nesten all væske er dampet bort. Rør til slutt forsiktig slik at den sirupsaktige væsken omgir alle gulrøttene.2 kommentarer

Anita stefferud

19.02.2013 kl.15:31

Mmmm,kjempe godt var det!! :)

Ragnhild

20.02.2013 kl.17:19

Så bra :) Frister til gjentagelse!

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits