1 utgangspunkt --> 3 middager

Noen ganger skulle man nske at middagen lagde seg selv, rett og slett fordi man har nok annet drive med. Kjenner du deg igjen? Da har jeg et lite tips til nettopp deg! Ut i fra et utgangspunkt, kan jeg ved noen sm endringer lage tre forskjellige middager. Enten om du lager alt p samme dag og bare varmer opp siden, eller om du tar litt hver dag er opp til deg, jeg har prvd begge deler. Og noen ganger er det utrolig deilig ha en middag klar i frysern, som bare trenger en halvtimes tid aleine i steikeovnen fr middagen er klar. Her er ihvertfall et lite tips om hvordan du kan lage bde spaggeti med kjttsaus, mousakka og lasagne fra et utgangspunkt, ved gjre noen sm endringer underveis:)

Kjttsaus:

Det de alle har til felles er kjttsausen, ved lage en s stor posjon har du til tre middager og sparer bde tid og oppvask :)

♥ 3 pk kjttdeig

♥ 2 gulertter

♥ 2 rdlk

♥ 2 sjalottlk

♥ 2 glass tomatpur




Finhakk lken og skjr gulerttene i tynne skiver. La det surre i litt olje til lken blir blank, tilsett tomatpurn og spe med vann (gjerne litt buljongpulver ogs). Ha i den stekte kjttdeigen og smak til med krydder.

Middag nr.1: Spagetti med kjttsaus

Servert med kokt spagetti og litt revet ost.

Til de neste to middagene trenger du ogs en hvit saus.

Hvit saus:

♥ 4 ss smr

♥ 8 ss hvetemel

♥1 l melk

♥ salt, pepper, revet muskatntt

Smelt smr i en kjele og rr inn mel. Spe med melk under omrring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal vre forholdsvis tykk. Smak til med krydder.

Middag nr.2: Lasagne

Du har allerede:

♥ Kjttsaus

♥ Hvit saus

Endringer:

Du tar halvparten av den hvitesausen og rrer inn 6 ss revet ost.

Legg lasagneplater, kjttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form.

Sett formen i ovnen p 225 C og steik i ca 30 min. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mr.

La lasagnen hvile noen minutter fr servering.

Middag nr.3: Mousakka

Du har allerede:

♥ Kjttsaus

♥ Hvit saus

Endringer:

8 poteter skrelles og skjres i skiver. Kok de svidt mre i vann.

Du tar resten av den hvite sausen og rrer inn2 egg og 2 dl revet ost.

Legg halvparten av potetskivene i en ildfastform, fordel kjttsausen over og legg resten av potetskivene over. Hell ostesausen over og str litt revet ost over. Stekes ved 170 grader i 30.min.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar