1 utgangspunkt --> 3 middager

Noen ganger skulle man ønske at middagen lagde seg selv, rett og slett fordi man har nok annet å drive med. Kjenner du deg igjen? Da har jeg et lite tips til nettopp deg! Ut i fra et utgangspunkt, kan jeg ved noen små endringer lage tre forskjellige middager. Enten om du lager alt på samme dag og bare varmer opp siden, eller om du tar litt hver dag er opp til deg, jeg har prøvd begge deler. Og noen ganger er det utrolig deilig å ha en middag klar i frysern, som bare trenger en halvtimes tid aleine i steikeovnen før middagen er klar. Her er ihvertfall et lite tips om hvordan du kan lage både spaggeti med kjøttsaus, mousakka og lasagne fra et utgangspunkt, ved å gjøre noen små endringer underveis :)

Kjøttsaus:

Det de alle har til felles er kjøttsausen, ved å lage en så stor posjon har du til tre middager og sparer både tid og oppvask :)

♥ 3 pk kjøttdeig

♥ 2 gulerøtter

♥ 2 rødløk 

♥ 2 sjalottløk

♥ 2 glass tomatpurè 
Finhakk løken og skjær gulerøttene i tynne skiver. La det surre i litt olje til løken blir blank, tilsett tomatpurèn og spe med vann (gjerne litt buljongpulver også). Ha i den stekte kjøttdeigen og smak til med krydder.

Middag nr.1: Spagetti med kjøttsaus

Servert med kokt spagetti og litt revet ost.

Til de neste to middagene trenger du også en hvit saus.

Hvit saus:

♥ 4 ss smør

♥ 8 ss hvetemel

♥ 1 ½ l melk

♥  salt, pepper, revet muskatnøtt

Smelt smør i en kjele og rør inn mel. Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter. Den skal være forholdsvis tykk. Smak til med krydder.

Middag nr.2: Lasagne

Du har allerede:

♥  Kjøttsaus

♥  Hvit saus

Endringer:

Du tar halvparten av den hvite sausen og  rører inn 6 ss revet ost.

Legg lasagneplater, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form.

Sett formen i ovnen på 225° C og steik i ca 30 min. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør.

La lasagnen hvile noen minutter før servering.

Middag nr.3: Mousakka

Du har allerede:

♥  Kjøttsaus

♥  Hvit saus

Endringer:

8 poteter skrelles og skjæres i skiver. Kok de såvidt møre i vann.

Du tar resten av den hvite sausen og rører inn 2 egg og 2 dl revet ost.

Legg halvparten av potetskivene i en ildfastform, fordel kjøttsausen over og legg resten av potetskivene over. Hell ostesausen over og strø litt revet ost over. Stekes ved 170 grader i 30.min.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits