Påskekos

 


Da var påsken over for denne gang, så jeg håper dere har hatt en fin ferie. Været har ihvertfall vært på topp! Vi prøvde å nyte sola så mye som mulig. Mens Henrik høgde ved, benytta jeg muligheten til å fyre bål slik at vi kunne grille. Og ingenting slår å drikke kakao mens man griller pølser og pinnebrød :)

Pinnebrød


Du trenger:

  • 250 g hvetemel
  • 250 g sammalt hvete fin
  • 2 ts bakepulver
  • 5 ss sukker
  • 1 ts salt
  • 1 dl matolje
  • ca 2 dl lunket vann

Slik gjør du:

Bland det tørre. Spe med vann og olje og elt godt sammen. Så er det bare å fylle en bolle og ta med på tur :)

Form en klump deig til en pølse og tvinn denne rundt en pinne.

Stek brødet over glørne til det er gjennomstekt og slipper pinnen.

Du kan også tvinne deigen rundt en pølse på spidd. Godt er det uansett :)

Kakao

 

Du trenger:

  • 1 liter Melk
  • 100 gram Kokesjokolade
  • 1 dl vann
  • 3 ss sukker (kommer litt an på hvor mørk sjokolade du bruker)
  • 1 ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Kok opp vannet, og knekk sjokoladen i passelige biter.

Fjern kasserollen fra den varme plata et øyeblikk. Ha sjokoladen oppi og rør til den har løst seg opp.



Tilsett melken og sukkeret og varm forsiktig opp. Kakaoen er ferdig rett før det koker. (NB! Melk koker veldig lett over!)

 

Og det må jo prøvesmakes før man setter kursen ut. Litt krem oppi og så ere bare å nyte :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar