Tyrkisk kebab


Jeg er stadig på utkikk etter nye oppskrifter å teste ut, og i dag blei det tyrkisk kebab servert med salat, hjemmelaget rømmedressing og nybakt brød. Det blei en enkel, men smakfull middag :)

  • 800 g kjøttdeig eller lammedeig
  • 1 stk løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 4 ss finhakket bladpersille eller koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • ½ ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 10 stk grillspyd

 

1. Bløtlegg grillspyd av tre i minst 1/2 time.


2. Ha alle ingrediensene i foodprosessoren. Kjør blandingen til en jevn masse. La den stå kjølig i ca. 1/2 time.

 


3. Ta en liten neve kjøttfarse om gangen og pakk den rundt spydet i form av en pølse.

 


4. Pensle grillristen før spydene grilles i drøyt 5 minutter. Snu dem slik at de blir jevnt brunet rundt det hele.

Så er det bare å kose seg :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits