Innbakte pølser

 

Som regel når jeg ikke har noe spesielt å gjøre, blir jeg ofte litt rastløs. Og da er det ingenting som frister mer enn litt kokkelering. Så i går kveld lagde jeg litt god kveldsmat til oss, nemlig innbakte pølser.

Deig:

25 gram gjær
3 dl melk
50 gram smør
1/2 ts salt
1-2 ts sukker
500 gram hvetemel

En pakke grillpølser, jeg foretrekker de av kylling og kalkun fra prior.

Sammenvispet egg eller melk til pensling.


Varm opp melken sammen med smøret i en liten kjele. Melken skal kun bli lunken. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle, tilsett melkeblandingen, og elt til du har en fin og smidig deig.



Dekk bollen med plast. og la deigen heve i 30-40 minutter.

Del deigen i 10 emner, som du først triller til boller, og så til lange, tynne pølser.

Snurr en deigpølse rundt hver grillpølse, og legg på bakepapirkledte stekebrett.



La pølsene etterheve i ca 20 minutter.

Sett stekeovnen på 240 grader.



Pensle pølsene, og stek midt i ovnen i ca 10 minutter, eller til de er pent gyllenbrune.

Server med litt hjemmelaget rømmedressing eller ketchup og så ere bare å kose seg :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits