Gulrotbrød




Da var frysern tom for brød igjen, og det er på tide å bake litt mer. Og jeg fikk lyst til å prøve en ny oppskrift, for jeg synes det er kjedelig å spise det samme hver dag (kresen som jeg er). Så i dag blei det Gulrot brød. Og en ting må jeg bare få sagt: Det er den smidigste og beste brøddeigen jeg har jobbet med, og det i seg selv lovte jo bra :) Resultatet blei et godt og smaktfult brød. Er nok ikke siste gangen jeg bruker denne oppskriften :)

Ingredienser
  • 50 g gjær
  • 5 dl Melk
  • 2 ts salt
  • 2 gulrot (finrevet)
  • 12 dl grovbakstmel
Slik gjør du
 
Varm opp melken og ha de øvrige ingrediensene i en bolle. Tilsett melka og arbeid kraftig slik at den kjennes smidig og god.
 
 
Hev deigen under plast på et lunt sted ca. 30 minutter.
 
 
Ha deigen på melet bord og del den i to emner. Form dem til brød. Legg dem på bakepapir på stekeplate, dekk til og la dem heve ca. 20 minutter.
 
 
Pensle med egg og strø på solsikkekjerner eller sesamfrø.
 
 
 Stek brødene i ca. 15-20 minutter ved 225°C
 
 
 
Avkjøl på rist.
 
 
Så da blir det rykende ferskt brød ved sia meddan etterpå :)
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar