Viltgryte





En av mine favoritt middager er definitivt viltgryte! Og det er på denne tia av året den smaker aller best, nå kan du nemlig ved å ta deg en liten skautur, putte dagens fangst av kantareller oppi. Og det gir den det lille ekstra. Sammen med kokte poteter, salat og ripsgelè, har du et herlig måltid som jeg absolutt kan anbefale :)

Viltgryte

♥ 600 g elgkjøtt

♥ kantareller

♥ 200 g sjampinjong

♥ 200 g sellerirot

♥ 3 sjalottløk

♥ 3 gulerøtter

♥ 5 dl vann

♥ 1 kjøttbuljong

♥ 3 dl crème fraiche

♥ 1 ts knust einebær

♥ salt

♥ pepper

Kutt kjøttet i grove biter og krydre med salt og pepper. Del opp soppen, grovhakk sjalottløken og skjær gulerøttene og sellerirota i terninger. Brun kjøttet godt i en steikepanne.

Steik løk, sopp, sellerirot og gulerøtter. Ha alt oer i en kjele og tilsett de øvrige ingrediensene. La det surre i 20-30 minutter eller til kjøttet er mørt.

 

 Og den smaker like godt, om ikke enda bedre dagen etter :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits