Grisekake

Siden det er en god stud siden jeg har blogga, kommer det noen innlegg på etterskudd. Men bedre seint enn aldri! I midten av mai fylte vesle Sjur (fetteren til Henrik) 3 år og jeg fikk gleden av å bidra med en kake. Så da blei det denne grisekaken og den falt i smak både hos store og små. Så nå vil jeg dele oppskriften med dere.

Ingredienser:

♥400 g smør
♥ 4,5 dl vann
♥ 8 ss kakao
♥ 9 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 4 store egg
♥ 1 ts salt
♥ 6 ts bakepulver
♥ 9 dl hvetemel

Smelt smøret i en stor, tykkbunnet kjele. Tilsett vann og kakao og rør til kakaoen har løst seg opp. Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Bland så i lettrømmen og deretter sammenpiskede egg. Ha så i salt, bakepulver og til slutt hvetemelet. Rør deigen jevn og klumpfri.

 

Ha bakepapir i en stor langpanne og hell i sjokoladekakerøra. Stekes midt i ovnen ved 200°C i 30 min.

Jeg skjærte ut to like store rundinger av langpanna, slik at jeg kunne ha to lag med kake og to lag med glasur. Og det som var til overs, kunne vi kose oss med selv ;)

 

Glasur:
♥ 100 g smør
♥ 6 ss melk
♥ 4 ss kakao
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 350 g melis

 
Smelt smøret i en kjele og tilsett de øvrige ingrediensene. Rør til du får en glatt og klumpfri glasur. Ha et lag med glasur mellom de to kakene og et tynt lag rundt kanten gjør det lettere å feste kvikklunsjen. Men det er alikevel lurt å ha et bånd rundt frem til servering.

 

Resten av glasuren helles oppi kaka og så er det bare å plassere grisene oppi.

Grisene lagde jeg av marsmallowsfondant, oppskrift på det har jeg laget som eget innlegg.

For å lage "bølger" er det bare å bevege litt på kaka fra side til side mens glasuren stivner :)

 Ha en fortsatt fin kveld alle sammen :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits