Bilbanekake

Verdens skjønneste lille svoger fylte 2 år på fredagen og i dag skulle han feires. Og barnebursdager er ekstra stas for min del, for da kan jeg teste ut litt forskjellige kaker. Resultatet denne gangen blei denne kaka. Og det er alltid morsomt å lage kaker som faller i smak hos jububilanten, så når Gullik så kaka og sa : CARS! etterfulgt av et stort smil, da følte jeg at kaka var riktig for anledningen. Men siden jeg var litt små stressa i går kveld når jeg lagde den, glemte jeg å ta bilder underveis, beklager! 

 

Ingredienser:

♥ 400 g smør
♥ 4,5 dl vann
♥ 8 ss kakao
♥ 9 dl sukker
♥ 3 dl lettrømme
♥ 4 store egg
♥ 1 ts salt
♥ 6 ts bakepulver
♥ 9 dl hvetemel

Smelt smøret i en stor, tykkbunnet kjele. Tilsett vann og kakao og rør til kakaoen har løst seg opp. Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Bland så i lettrømmen og deretter sammenpiskede egg. Ha så i salt, bakepulver og til slutt hvetemelet. Rør deigen jevn og klumpfri.

 

Ha bakepapir i en stor langpanne og hell i sjokoladekakerøra. Stekes midt i ovnen ved 200°C i 30 min.

 

Sjokoladesmørkrem:

♥ 200 g margarin

♥ 600 g melis

♥ 3 ss kakao

♥ 3 ts vaniljesukker

♥ 6 ss kaffe

 

Smøret piskes sammen med det tørre til en smidig masse, før kaffe tilsettes.

Jeg delte kaka i tre deler i forskjellige størrelser og la et lag smørkrem imellom lagene. Hele kaka er trekt med grønn sukkerpasta, oppskrift på det kan jeg legge ut senere hvis dere vil ha det? :)

Blomstene, asvalten og bladene er også laget av sukkerpasta.

 

 

Håper dere har hatt en fin helg :)

2 kommentarer

Hanne

08.08.2013 kl.20:52

Vil gjerne ha oppskriften på sukkerpasta:-) Flott kake!!

Ragnhild

11.08.2013 kl.11:34

Takk, da skal jeg legge den ut :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits