PuppekakeSom den bakeentusiasten jeg er, har det blitt en tradisjon at Henrik har med kake på arbe før sommerferien. I fjor endte han opp med en gravemaskinkake, så nå var det dags for et nytt design. Denne gangen blei det sjokoladekake istedenfor bløtekake og temaet gikk fra maskin til andre interesser hos mannfolka. Til denne kaka trenger du ei stor langpanne og en 3D ball form.

Ingredienser:

♥ 600 g smør
♥ 6,75 dl vann
♥ 12 ss kakao
♥ 13,5 dl sukker
♥ 4,5 dl lettrømme
♥ 6 store egg
♥ 1,5 ts salt
♥ 9 ts bakepulver
♥ 13,5 dl hvetemel

Smelt smøret i en stor, tykkbunnet kjele. Tilsett vann og kakao og rør til kakaoen har løst seg opp. Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Bland så i lettrømmen og deretter sammenpiskede egg. Ha så i salt, bakepulver og til slutt hvetemelet. Rør deigen jevn og klumpfri.

 

Ha bakepapir i formane og hell i sjokoladekakerøra. Stekes midt i ovnen ved 200°C i 30 min. (De runde formane må steikes 10-15 min lengre, sjekk med kakenål). Avkjøl kakene, mens du lager smørkrem.

Sjokoladesmørkrem:

♥ 200 g margarin

♥ 600 g melis

♥ 3 ss kakao

♥ 3 ts vaniljesukker

♥ 6 ss kaffe

Smøret piskes sammen med det tørre til en smidig masse, før kaffe tilsettes.

 

Først har du langpannekaka over på et fat og legger et lag med smørkrem over. Så skjærer du av et hjørne på hver pupp, slik at du får en kløft og plasserer de oppå. Fordel resten av smørkremen over.

 

Så trekker du hele kaka med hudfarget sukkerpasta og lager nipler av rosa sukkerpasta.

 

Jeg skal legge oppskrifta på sukkerpastaen senere. Ha en fin dag alle sammen :)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits