Bakte poteter på skauen

Det er ingen nyhet at maten smaker ekstra godt når man er på skautur. I år bogner det av blåbær i skauen, og det er få ting som smaker like godt som heimlaga syltetøy. Så i helja gjorde vi likegjerne en tur ut av det. Blåbær pelling på dagen og hyttekos på setra utover kvelden. Og etter en dag ute, er det godt med et skikkelig tur måltid. Og hva er mer turmat enn bakte poteter? Alt du trenger er en vedovn eller et bål, noen store poteter og litt fyll.

Fyr opp ovnen litt god tid i forveien, slik at det er godt med glør når du legger i potetene. De må ligge der i ca. 1 time, kommer ann på størrelsen.

Siden vi snubla over litt av skogens gull på veien, måtte vi ha litt ved sia potetane :)


Litt stekt bacon og kantarell. Vedovn kan brukes te så mangt ;)


Litt ost, kryddersmør, rømme og mais er alltid en suksess oppi.




Skikkelig kosemat oppå setra! :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits