Kyllingburritos

Fredagskveldane er det ålreigt å lage litt ekstra kosemat. Så i går kveld lagde jeg min tantes spesialitet, nemlig kyllingburritos. De er rett og slett knallgode! Og oppskrifta gir ca.10 lomper, noe som passet perfekt når vi fikk koselig middagsbesøk av Anita og Roger :)

Du trenger:

  • Kyllingfilet
  • 1 squash
  • 3 champinjong
  • 1 paprika
  • 1 rødløk
  • ½ purre
  • 2 fedd hvitløk
  • Chili
  • ½ flaske chilisaus
  • Hermetiserte tomater
  • Lomper
  • Ost

 

Ha tomatboksen og chilisausen i en kjele sammen med finhakket chili og hvitløk. Resten av grønnsakene skjærer du i grove biter. Steik kyllingen og grønnsakene, og ha dem over i kjelen.




Bland det godt sammen og fordel i lompene.


Ha ost over, rull sammen og fordel ost på toppen.



Steikes i ovnen ved 170°C i ca. 10 min

Serveres med guacamole og hvitløksdressing.


Guacamole:


  • 1 advokado
  • 2 ss rømme
  • 2 ss hermetiserte tomater
  • 1 fedd hvitløk
  • sitronsaft
  • salt
  • pepper

Ha rømme, tomater, hvitløk og advokado i stavmikseren. Kjør det til en jevn masse og smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Hvitløksdressing:

Når jeg lager hvitløksdressing går det kunn på slump, for her må man smake seg fram. Men husk at den blir sterkere på smak av å stå, så hvis du lager den i forkant er det lurt å lage den litt svakere enn du vil ha den. Jeg liker å blande rømme og creme fraiche for da får den en fyldigere konsistens. Så har jeg en god slump med hvitløkspulver oppi og smaker til med sitronsaft, salt, hvitløkspepper, kryddersmør krydder, urtekrydder og pepper. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits