Svigermor fyller år!

Bursdager er alltid stas, spesielt når det er noen andre som fyller år og man har en grunn til å glede de litt ekstra. En av grunnene til at jeg er så veldig glad i bursdager sier nesten seg selv, for det er ikkje en ordentlig bursdag uten kake! Og selv om det er masipankaka eller bløtekaka som er den tradisjonelle bursdagskaka, syns jeg det er litt ålreight å lage noe som jubilanten er spesielt glad i. I går var det min kjære svigermor som skulle feires og jeg fikk gleden av å stille med kake. Siden at napoleonskake er en av hennes favoritter, blei ikkje valget så vanskelig. Sammen med noen gulrotmuffins for de små. Så dere kan jo tru jeg koste meg på kjøkkenet i går :)


Napoleonskake:

Bunn og topp:

4 frosne butterdeigsplater

Legg 2 butterdeigsplater til tining og kjevl de ut til dobbel størrelse. Prikk tett i tett med en gaffel (så de ikke hever seg) og steik ved 225 °C i ca. 10 min. 
Når jeg tar de ut av ovnen, trykker jeg en rund springform på 22 cm oppå, så får jeg en runding som passer i forma til etterpå. Gjenta det samme med de to andre.

Fyll:

1 boks kremfløte

1 pk vaniljekrem (f.eks Piano 0,5 l)

Romessens

8 plater gelantin

0,5 dl vann


Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
Pisk kremfløte og bland i vaniljekrem.
Kok opp vann, og løs opp gelatinplatene. Hell dette oppi kremen, bland godt. Smak til med rom. Jeg brukte 8 dråper romessens.

Legg en kakebunn på et fat, og sett springforma rundt, og hell på kremen.

 

Legg på topplokket, og trykk ned slik at du får bort alle hulrom langs kanten. Sett kjølig mens du lager glasur.

 

Sett kjølig mens du lager glasur.

Glasur:

1 eggehvite

Romessens

250 g melis


Eggehvitene piskes med melis til du får en fin og luftig konsistens. Smak til med romessens. Jeg brukte 6-8 dråper romessens.

 

Ha glasuren på toppen av kaka og pynt med f.eks marsipanfigurer :)

 

La kaka stå et par timer i kjøleskapet før du tar den ut av forma.

Gulrotmuffins:



  • 3 gulrøtter
  • 3 dl sukker
  • 2 dl solsikkeolje
  • 3 egg
  • 3 dl hvetemel
  • 3 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts muskatnøtt

Visp sammen sukker og solsikkeolje. Ha i eggene og rør inn revet gulrot.

Ha i mel, bakepulver, vaniljesukker, kanel, muskatnøtt og salt. Bland alt godt sammen og fordel i formene.

 Stek ved 180 grader i 20-25 minutter.

Philadelfiakrem:



  • 1 pk philadelfia ost
  • 160 g smør, romtemperert
  • 1 ts vaniljesukker
  • 6-8 dl melis

Miks alle ingrediensene sammen til en glatt krem og fordel over muffinsene ved hjelp av en sprøytepose.

Så kan du pynte dem med noen sølvkuler eller som jeg har gjort med marsipanfigurer :)

 

De falt i god smak hos de små, spesielt hos to små sjarmører som kun ville ha muffins med hjerter på! :)

Håper helja deres har vært like fin som min :)

 

4 kommentarer

Iselin Renée

11.11.2013 kl.09:15

Så fin den ble :)

Eilen - salgsblogg

11.11.2013 kl.22:26

Så flink du er! :)

Ragnhild

12.11.2013 kl.09:56

Iselin Renée: Takk :)

Ragnhild

12.11.2013 kl.09:56

Takk Eilen :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits