Henrik 25 år!♥Juleaften er en dag som er spesiell for de aller fleste. Men den er mer spesiell for noen enn andre, blant annet for min kjære samboer. Han har nemlig bursdag på selveste juleaften. Og uansett når man har bursdag, fortjener man en egen bursdagskake! Så i går bakte jeg denne marsipankaka.

Sukkerbrød:

300 g sukker

300 g mel

6 egg

4,5 ts bakepulver

0,75 dl vann

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis og rør inn vannet. Sikt i det tørre og vend det forsiktig inn. Hell over i ei kakeform kledd med bakepapir og stekes ved 170 grader i 30-40 minutter. Avkjøl på rist og del i tre høyder.

For å få ei saftig kake er det viktig å dynke sukkerbrødet godt, jeg bruker ananasjuice for det gir en frisk og god smak. Så fyller jeg hvert lag med vaniljekrem, rørte jordbær og krem. Avslutter med krem på toppen og rundt kaka før jeg trekker den med marsipan.

Så farget jeg litt marsipan og lagde rosepynt. Jeg kan lage et innlegg om hvordan jeg lager rosene også, hvis dere vil ha det? :)

Tips: Hvis du kjevler ut marsipanen mellom litt plast, setter den seg ikke så lett fast og blir lettere å flytte på.

Ha en fortsatt fin jul! :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Jeg heter Ragnhild og bor i Sigdal med min kjære. Jeg er litt over gjennomsnittet glad i matlaging og baking. Etter ønske fra noen venniner har jeg opprettet denne bloggen for å dele oppskrifter og jeg håper dere kan finne litt inspirasjon her :) Ta gjerne kontakt på mail, hvis det er noe du lurer på: wahlr91@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits