Piroger med kjøttdeig

 

Jeg elsker å prøve nye oppskrifter og etter å ha kikka litt rundt på nettet etter inspirasjon, endte vi opp med piroger til kveldsmat. Og de blei rett og slett knall-gode! Sprø på utsida, luftige og saftige inni. Og de er ikkje vanskelige å lage heller. Veldig fint alternativ hvis du vil ha litt kosemat. :)

Gjærdeig:
1 liter hvetemel
1 pose tørrgjær
2 egg
1 ts salt
3,5 dl vann
50 g smør
Egg til pensling

Fyll:
1 boks hermetiske tomater
1 løk
1 gulrot
400 g kjøttdeig
Ost
 

Fremgangsmåte:

Lag gjærdeigen først. Bland sammen alt det tørre. Bland sammen lunka vann og egg. (Pass på at vannet er litt varmere dersom eggene er kalde, slik at blandingen ikke blir for kald). Bland med det tørre og elt det sammen til en fast og fin deig. Ha i romtemperert smør og elt deigen videre. Den skal være så fast at den slipper taket i bollen. Dersom den klister seg fast, har du opp i litt mer mel. Elt deigen på lav hastighet i ca 15 minutter.La deigen heve til dobbel størrelse (tar ca 30 min hvis den står på et lunt sted f.eks ved vedovnen.)

Steik kjøttdeig, løk og gulrot. Tilsett tomatene (jeg kjører dem i stavmikseren først for å unngå klumper) og smak til med litt buljongpulver og krydder.

Del deigen opp i 2-3 like store deler. Kjevle ut til den er ca 2-3 mm tykk. Bruk en skål e.l. til å trykke ut sirkler på ca 10 cm i diameter.

Ha en skje tomat- og kjøttdeigfyll på den ene siden og litt revet ost over. Smør med egg rundt kanten. Brett delen uten fyll over fyllet og bruk en gaffel til å trykke sammmen kantene.La pirogene få heve ca 30 min. Pensle med egg, og strø evt. litt revet ost over.

Stekes på 225°C i ca 10-15 min.

Jeg lagde noen med ost på toppen og noen uten.

De blei rett og slett knall-gode!

Jeg veit hva jeg skal ha med til lunsj på skolen i mårra i hvert fall :)

5 kommentarer

Hu som siter til høyre for deg hver ukedag :D

19.01.2014 kl.22:36

Spennende oppskrift - denne må jeg prøve meg på :))

Ragnhild

20.01.2014 kl.09:40

Det syns jeg du skal gjøre Iris :)

Vilde

20.01.2014 kl.10:50

Smakt piroger en gang, det er faktisk veldig godt ^^

Greta

26.01.2014 kl.11:20

Har du noe forslag til hva man kan bruke i stedenfor hermetiske tomater? Fikk sikkelig lyst på dette i dag og så igjennom kjøkkenskapene og ingen tomater :/

Ragnhild

26.01.2014 kl.20:01

Greta: Du kan fint bruke tomatpurè istedenfor, da må du bare spe på med litt vann :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

25, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits