Valentines Day



Før syntes jeg at Valentines Day var oppskrytt og alt for amerikansk. Men det er jo egentlig en fin mulighet til å gjøre litt ekstra stas på sin kjære!:)

Så da blir det selvfølgelig litt ekstra baking her i huset og i år falt valget på marsipankake. Og siden den smaker best etter å ha stått en dag eller to slik at den blir ekstra saftig, passa det fint å bake den i dag. Siden jeg lagde i en liten springform(18 cm), hadde jeg nok fyll til to kaker. Så da bakte jeg like gjerne to, en til Valentines Day og en som Henrik kan ta med seg på arbe i mårra, noe som alltid er like populært :)

Sukkerbrød (18cm):
3 egg
132 g sukker
2 1/2 ss potetmel
1 dl hvetemel
1/2 ts bakepulver

Egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Deretter blandes det tørre i.




Stekes midt i ovnen ved 165°C i ca. 45 minutter.

Del sukkerbrødet i to og dynk med ananasjuice.

Pisk krem og bland halvparten med vaniljekrem.

Ha et lag med krem, et lag med rørte jordbær, et lag med vaniljekrem og legg på lokket.



Ha krem over og rundt før du trekker den med marsipan.

Rosene og blomstene har jeg laget av marsipan (som jeg farget med wilton sin konditorfarge rose). Jeg kan lage et innlegg om hvordan jeg lager disse senere, hvis det er noe dere vil se :)

Så nå er desserten klar, da mangler det bare en bedre middag så har vi vår perfekte Valentines Day :)

Hva slags planer har dere? :)

#marsipankake #kos #kake #valentine #oppskrift

3 kommentarer

Andrea Ramstad Aatlo

12.02.2014 kl.22:17

Den var fin og så veldig god ut. Ha en fin valentinsdag på fredag !

Ragnhild

12.02.2014 kl.22:19

Andrea Ramstad Aatlo: Takk! Du også :)

Mona Therese

13.02.2014 kl.08:09

Wow, utrolig fin!

Ragnhild

13.02.2014 kl.11:16

Mona Therese: Takk :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits