Prinsessekake

Jeg elsker bake til barnebursdager, for da kan jeg prve meg p nye ting. Noe som passer fint, siden Henrik bde har sm ssken og sskenbarn. I gr feira vi Lives 8 rs dag og da var det passende med ei skikkelig prinsessekake. Sjokoladekake er det letteste jobbe med nr man lager slike kaker, for den er mye fastere og lettere f riktig fasong p. Men ei skikkelig marsipankake smaker jo mye bedre, s da prvde jeg meg p det istedenfor. Og til vre min frste prinsessekake, vil jeg si meg rimelig fornyd :)

Du trenger:

1 sukkerbrd

4-5 dl flte

Jordbr

Vaniljekrem

1 kg marsipan

1 rullekake

4 iskjeks

Det frste man br begynne p er sukkerbrdet, det har bare godt av en tur i frysern s det kan du lage klart noen dager i forveien. S tar du det opp kvelden fr du skal bruke det og lar det tine natten over. Nr du lar sukkerbrdet f en tur i frysern, smuler det mindre og er derfor lettere sette sammen.

Sukkerbrd:

8 egg

350 g sukker

7 ss potetmel

2⅔ dl hvetemel

1 ts bakepulver

Egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Deretter blandes det trre i.

Steikes midt i ovnen ved 165C i ca. 45 minutter.

En temakake krever som regel litt planlegging og noen forberedelser. Vaniljekremen lager jeg gjerne en dag eller to i forveien, slik at det fr avkjlt seg skikkelig. Oppskrift p vaniljekrem finner du her.

Hvis du lager pynt av sukkerpasta er det bare en fordel lage det klart dagen i forveien, slik at den trker og er lettere lime p med spiselig lim. Oppskrift p sukkerpasta finner du her. Hvis du farger marsipanen selv, er det ogs lurt gjre det klart p forhnd. Da det tar litt tid kna inn fargen. Jeg bruker wiltons fargepasta for da blir fargen jevn og fin uten av marsipanen blir klissete, denne gangen har jeg brukt fargen rose.

Til trna trenger du en rullekake og 4 iskjeks. Det lnner seg bruke kjpt rullekake, fordi den er mye stivere enn den du lager selv. Del den i fire like store biter og kle i marsipan. Iskjeksa dypper du i melis og nsket kakepynt. Jeg dyppet de i farget perlesukker. De br st litt herde, slik at de har stivna ordentlig fr du putter de p kaka. Jeg gjorde det to dager i forveien.

Nr det meste er forberedt er det bare begynne sette sammen selve kaka.

Del sukkerbrdet i to og dynk med ananasjuice.

Legg et lag med krem, et lag med jordbr og et lag med vaniljekrem.

Legg p lokket og ha krem over og rundt.

Legg p marsipanlokket.

Jeg har pyntet med lyserosa blomster som jeg har laget av sukkerpasta. Men du kan ogs lage en bord eller pynte med noe annet.

S kan du plassere rullekaka og iskjeksa i hvert sitt hjrne. Det er lurt stikke en grillpinne eller lignende mellom, slik at trnene blir stdigere.

S er det bare plassere en prinsesse p toppen av kaka og eventuelt litt skrift.

#helg #kos #kake #prinsesse #prinsessekake #oppskrift #bursdag #barnebursdag #rosa #stt

5 kommentarer

Jeanette

09.03.2014 kl.17:51

Den var jo utrooolig st! Sliter med f utseendet til bli s flott jeg..

- Jeanette -

Celine J. Skaar

09.03.2014 kl.17:58

s fin!

Det Lilla Huset i Skogen

10.03.2014 kl.10:57

Den var kjempe fint. Hper bursdagsbarnet ble fornyd :-)

Ragnhild

10.03.2014 kl.12:04

Det Lilla Huset i Skogen: Takk, hu blei veldig fornyd :)

Ragnhild

10.03.2014 kl.12:04

Celine J. Skaar: Takk :)

Ragnhild

10.03.2014 kl.12:06

Jeanette: Takk! Hva er det du sliter med? Kanskje jeg kunne gitt deg noen tips :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjre. Jeg elsker lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i hp om inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer p :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits