Prinsessekake

Jeg elsker å bake til barnebursdager, for da kan jeg prøve meg på nye ting. Noe som passer fint, siden Henrik både har små søsken og søskenbarn. I går feira vi Lives 8 års dag og da var det passende med ei skikkelig prinsessekake. Sjokoladekake er det letteste å jobbe med når man lager slike kaker, for den er mye fastere og lettere å få riktig fasong på. Men ei skikkelig marsipankake smaker jo mye bedre, så da prøvde jeg meg på det istedenfor. Og til å være min første prinsessekake, vil jeg si meg rimelig fornøyd :)

Du trenger:

1 sukkerbrød

4-5 dl fløte

Jordbær

Vaniljekrem

1 kg marsipan

1 rullekake

4 iskjeks

Det første man bør begynne på er sukkerbrødet, det har bare godt av en tur i frysern så det kan du lage klart noen dager i forveien. Så tar du det opp kvelden før du skal bruke det og lar det tine natten over. Når du lar sukkerbrødet få en tur i frysern, smuler det mindre og er derfor lettere å sette sammen.

Sukkerbrød:

8 egg

350 g sukker

7 ss potetmel

⅔ dl hvetemel

1 ts bakepulver

 

 

Egg og sukker piskes til luftig eggedosis. Deretter blandes det tørre i.

Steikes midt i ovnen ved 165°C i ca. 45 minutter.

En temakake krever som regel litt planlegging og noen forberedelser. Vaniljekremen lager jeg gjerne en dag eller to i forveien, slik at det får avkjølt seg skikkelig. Oppskrift på vaniljekrem finner du her.

Hvis du lager pynt av sukkerpasta er det bare en fordel å lage det klart dagen i forveien, slik at den tørker og er lettere å lime på med spiselig lim. Oppskrift på sukkerpasta finner du her. Hvis du farger marsipanen selv, er det også lurt å gjøre det klart på forhånd. Da det tar litt tid å kna inn fargen. Jeg bruker wiltons fargepasta for da blir fargen jevn og fin uten av marsipanen blir klissete, denne gangen har jeg brukt fargen rose.

Til tårna trenger du en rullekake og 4 iskjeks. Det lønner seg å bruke kjøpt rullekake, fordi den er mye stivere enn den du lager selv. Del den i fire like store biter og kle i marsipan. Iskjeksa dypper du i melis og ønsket kakepynt. Jeg dyppet de i farget perlesukker. De bør stå litt å herde, slik at de har stivna ordentlig før du putter de på kaka. Jeg gjorde det to dager i forveien.

Når det meste er forberedt er det bare å begynne å sette sammen selve kaka.

Del sukkerbrødet i to og dynk med ananasjuice.

Legg et lag med krem, et lag med jordbær og et lag med vaniljekrem.

Legg på lokket og ha krem over og rundt.

Legg på marsipanlokket.

 

Jeg har pyntet med lyserosa blomster som jeg har laget av sukkerpasta. Men du kan også lage en bord eller pynte med noe annet.

Så kan du plassere rullekaka og iskjeksa i hvert sitt hjørne. Det er lurt å stikke en grillpinne eller lignende mellom, slik at tårnene blir stødigere.

Så er det bare å plassere en prinsesse på toppen av kaka og eventuelt litt skrift.

#helg #kos #kake #prinsesse #prinsessekake #oppskrift #bursdag #barnebursdag #rosa #søtt

5 kommentarer

Jeanette

09.03.2014 kl.17:51

Den var jo utrooolig søt! Sliter med å få utseendet til å bli så flott jeg..

- Jeanette -

Celine J. Skaar

09.03.2014 kl.17:58

så fin!

Det Lilla Huset i Skogen

10.03.2014 kl.10:57

Den var kjempe fint. Håper bursdagsbarnet ble fornøyd :-)

Ragnhild

10.03.2014 kl.12:04

Det Lilla Huset i Skogen: Takk, hu blei veldig fornøyd :)

Ragnhild

10.03.2014 kl.12:04

Celine J. Skaar: Takk :)

Ragnhild

10.03.2014 kl.12:06

Jeanette: Takk! Hva er det du sliter med? Kanskje jeg kunne gitt deg noen tips :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits