Tyrkisk pide

I gr kveld hadde jeg hele huset for meg sjl siden Henrik var p utdrikningslag. Det resulterte i bde baking og testing av nye oppskrifter. Og jeg prvde meg p disse pideene til middag, denne oppskrifta gir 5-6 stk og det passa fint, s fikk Henrik litt nattmat nr han kom heim ogs :-)

Deig:
8 dl mel
2 dl lunken melk
7 g trr gjr
1 egg
1 egg hvite
2 ss smeltet smr
1 ts salt
Ha alt i kjkkenmaskinen og elt til en smidig deig. La den heve til dobbel strrelse, det tar ca.1 time.

Fyll:
400 g karbonadedeig
1 rdlk
2 tomater

Finhakk lken og steik i litt olje. Tilsett karbonadedeigen og steik videre. Tilsett hakket tomat og steik litt til. Smak til med krydder.


Del deigen i 5-6 like biter oglag sm boller. Kjevle ut avlange leiver.



Ha litt av fyllet i midten av deigen og brett opp sidene. Trykk alle sidene godt sammen s de ikkje pner seg under steiking. Jeg fylte 4 med kjttfyll og 1 med tomatskiver og fetaost.
Pensle med eggeplomme og steik i ca. 20 min ved 200C.

n kommentar

prinsessen

25.05.2014 kl.22:06

S deilig, may i have some? <3

26.05.2014 kl.11:38

Ska prves;) hilsen mari

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjre. Jeg elsker lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i hp om inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer p :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits