Tyrkisk pide

I går kveld hadde jeg hele huset for meg sjøl siden Henrik var på utdrikningslag. Det resulterte i både baking og testing av nye oppskrifter. Og jeg prøvde meg på disse pideene til middag,  denne oppskrifta gir 5-6 stk og det passa fint, så fikk Henrik litt nattmat når han kom heim også :-)

Deig:
8 dl mel 
2 dl lunken melk 
7 g tørr gjær 
1 egg
1 egg hvite  
2 ss smeltet smør 
1 ts salt 
 
Ha alt i kjøkkenmaskinen og elt til en smidig deig. La den heve til dobbel størrelse, det tar ca.1 time. 

Fyll:
400 g karbonadedeig
1 rødløk
2 tomater
 
Finhakk løken og steik i litt olje. Tilsett karbonadedeigen og steik videre. Tilsett hakket tomat og steik litt til. Smak til med krydder. 
 

Del deigen i 5-6 like biter og lag små boller. Kjevle ut avlange leiver.



Ha litt av fyllet i midten av deigen og brett opp sidene. Trykk alle sidene godt sammen så de ikkje åpner seg under steiking. Jeg fylte 4 med kjøttfyll og 1 med tomatskiver og fetaost.
 
 
Pensle med eggeplomme og steik i ca. 20 min ved 200°C.

Én kommentar

prinsessen

25.05.2014 kl.22:06

Sååå deilig, may i have some? <3

26.05.2014 kl.11:38

Ska prøves;) hilsen mari

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

22, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits