Min første stablekake!

Det er snart to år siden jeg bakte min første marsipankake, og resultatet delte jeg her på bloggen. Det føles som om det var i går, men samtidig så er det en evighet siden. Og bakeinteressen har bare økt de siste to årene. Jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg på ei toetasjes marsipankake, men har ikkje hatt en grunn te å bake det. Man kan jo ikkje lage en så stor kake bare for moro skyld, den skal jo tross alt spises opp å :)

Men det har blitt en tradisjon at jeg baker ei kake og sender med Henrik på arbe før sommern. Og da har jeg muligheten til å prøve meg på nye ting, i fjor prøvde jeg meg på ei puppekake og den finner du her.  

Så i år tenkte jeg at jeg kunne slå to fluer i en smekk og benytte muligheten til å prøve meg på ei stablekake.

Siden det er så mange bakere som har skryti så mye av Nettbakerens sukkerbrød, måtte nesten jeg prøve den også. Oppskrifta er henta fra www.nettbakeren.no


Sukkerbrød 26 cm:

  • 6 egg
  • 240 g sukker
  • 1,2 ss lunka vann
  • 180 g hvetemel
  • 60 g potetmel

Sukkerbrød 20 cm:

  • 4 egg
  • 160 g sukker
  • 0,8 ss lunka vann
  • 120 g hvetemel
  • 40 g potetmel

Pisk egg og sukker i 10 min på full hastighet. Tilsett vannet og pisk videre i 5 min på lav hastighet. Sikt i det tørre, litt og litt, løft det inn med ei slikkepott mens du holder bollen litt på skrå. Smør forma med bakefett og ha bakepapir i bånn.

Steikes ved 165ºC i 30-40 min, midt i ovnen.

Resultatet blei veldig høye og fine sukkerbrød.

Så delte jeg hvert sukkerbrød i tre, dynket med ananasjuice og fylte med krem, friske jordbær og vaniljekrem. Oppskrifta på vaniljekremen finner du her.

Så er det bare å legge på topplokket og legge et lag med krem rundt kaka.

 

Det er lurt å la kaka stå i kjøleskapet i en times tid slik at kremen stivner før du legger på marsipanlokket.

I mellomtiden lagde jeg noen roser i lilla marsipan.

 

Jeg liker å kjevle ut marsipanen mellom plast.

Så gjorde jeg akkurat det samme med den lille kaka. Limte på ei rose og malte på litt skrift.

Før jeg satte kaka oppå den andre, putta jeg noen sugerør med grillpinne inni i den nederste kaka for å gjøre kaka mer stabil. Jeg hadde også en papplate med folie rundt mellom de to kakene. Rundt begge kakene har jeg sprøytet med royal icing.

Til å være min første stablekake vil jeg si meg rimelig fornøyd! :)

#hverdag #helg #kos #kake #mat #oppskrift #søtt #godt #sommer

5 kommentarer

Ikke dårlig! Klapp på skulderen. Hadde virkelig ikke sett slik ut om jeg prøvde meg på en. haha

Oiii! Det så jo kjempe godt ut! Og jeg som ikke er dessertmenneske en gang! :D

gogreenhearts: Tusen takk :) Det kan vel hende ;)

patricko: Tusen takk :)

Du visste det kanskje ikke, men du har den mest leste bloggen i Sigdal :) Det var der sånn jeg fant bloggen din, og det ser bra ut det jeg har lest her.

Ha en fortsatt fin dag :)

Skriv en ny kommentar