Pizzalørdag

Pizza er perfekt til middag på lørdagskvelden og spesielt hvis du skal på fest. For hva er vel bedre enn å komme heim etter å ha vært på ein liten snurr, sliten og sulten og ha nattmaten klar på benken. Så i går inviterte jeg Signe, Ingrid og Fredrik på middag før vi sku på gallan og slengte sammen tre pizzaer.

Denne deigen holder til 3 pizzaer:

  • 18 dl mel
  • 100 g gjær
  • 2 ts salt
  • 8 ss olje
  • 6 dl lunka vann

Bland alt i kjøkkenmaskinen og elt sammen til en smidig deig. La heve til dobbel størrelse.Kjevle ut og fyll med masse godsaker.

Jeg synes det er godt å ha litt å velge mellom av fyll og lagde derfor tre forskjellige pizzaer. Men de hadde litt til felles, alle hadde et grunnlag med tomatpurè, løk og mais.

 

Pizza med miniburgere:

Den første pizzaen toppa jeg med "miniburgere". Jeg tok to pølser med hakket kjøttdeig, skjærer de i tynne skiver og krydrer med hamburgerkrydder før jeg steiker dem i panna. Så legger jeg dem på pizzaen, strør masse revet ost over og topper med bacon, pizzakrydder og oregano.

Pizza med pølse:

Den andre pizzaen toppa jeg med kjøttpølse, ost, bacon, oregano og pizzakrydder.

Pizza med skinke og spekeskinke:

Den siste pizzaen toppa jeg med skinke, spekeskinke, ruccula, revet ost, oregano og pizzakrydder.


La de heve litt før du steiker den ved 200°C i 20-30 min.

Med tre pizzaer hadde vi både middag, nattmat og frokost! Og det var ikkje dumt :)

Selv om alle pizzaene var veldig gode, var det ikkje noen tvil om at min favoritt var den med skinke, spekeskinke og ruccula. Sånn skal jeg lage flere av :)

 

#helg #mat #oppskrift #kos #pizza #lørdag

2 kommentarer

Mona

25.08.2014 kl.01:21

Åh nam!!!:)

elisebr

05.01.2017 kl.15:34

Nam! :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

25, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits