Elgbiff med rødvinssaus og hasselbach poteter



Det finnes veldig mye god hverdagsmat, men når det kommer til helga liker jeg å lage litt ekstra god middag. I går kveld kosa vi oss med elgbiff med rødvinssaus, hasselbach poteter og stekt mais. :)

Rødvinssaus

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl kraft
  • 4-5 skiver brunost
  • 1 dl rødvin
  • 1 ss rømme

Smelt smøret og tilsett melet.

Når jevningen (smøret og melet) har blitt brunt, er det bare å spe på med krafta mens du rører godt og ha i brunosten. Smak til med rødvin og en rømmeklatt. La sausen stå å putre på svak varme mens du lager resten av middagen. Jeg liker at sausen står å putrer på plata i en time eller to, dette er ikkje nødvendig, men det gir enda mer smak!

 

Hasselbach poteter

  • 8-10 små poteter
  • 50 g smelta smør
  • 2 dl buljong
  • 100 g revet ost
  • salt og pepper

Skrell potetene og skjær i tynne skiver nesten igjennom slik at de henger sammen i bånn.

Krydre potetene med salt og pepper og hell smøret over.

Ha buljongen i forma og ha revet ost over.

Steikes på nederste rille ved 200°C i ca.45 min.

Elgbiff

Skjær biffen i tjukke skiver, krydre med biffkrydder og viltkrydder.

Steik på høy varme til blodet begynner å piple ut, snu og steik på den andre siden til blodet pipler ut der også.

Ha en boks med mais i steikepanna når det nærmer seg slutten, så har du godt tilbehør.

Mmm! Dette kaller jeg skikkelig lørdagsmiddag :)

#mat #oppskrift #helg #lørdag #kos #middag

 

 

Ingen kommentarer

Emilie-Therese

19.10.2014 kl.14:29

nam!

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

23, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits