Elgkake

Når svigermor spurte om jeg kunne bake til årets elgfest svarte jeg selvfølgelig ja! Og siden det skulle være kake til en voksen gjeng, falt valget på en marsipankake. For at det skulle være rikelig valgte jeg å lage en to etasjes kake med en firkanta form på 26*26 cm og en rund form på 18 cm.

For at kaka skulle passe til anledninga, valgte jeg å farge marsipanen grønn, for å trekke begge trengte jeg ca. 1,5 kg marsipan. Elgen og resten av pynten har jeg laga sjøl av marsipan. For å lage kamuflasjefarge på jegern knadde jeg sammen litt grønn og litt brun marsipan.

Sukkerbrød:

  • 10 egg
  • 400 g sukker
  • 2 ss lunka vann
  • 300 g hvetemel
  • 100 g potetmel

Pisk egg og sukker i 10 min på full hastighet. Tilsett vannet og pisk videre i 5 min på lav hastighet.

 

Sikt i det tørre, litt og litt, løft det inn med ei slikkepott mens du holder bollen litt på skrå. Smør formene med bakefett og ha bakepapir i bånn.

 

Steikes ved 165ºC i 30-40 min, midt i ovnen.

Vaniljekrem:

2,5 dl fløte

2,5 dl melk

2 ts vaniljesukker

100 g melis

4 eggeplommer

45 g maizena

Varm melk og fløte i en kjele på middels varme til det koker. Pisk eggeplommene sammen og tilsett melis og vaniljesukker. Vaniljekremen blir best hvis du bruker ekte vaniljesukker, men det funker med vanlig også. Rør sammen til en lys og tjukk eggedosis

Vend inn maizena. Ha et par øser av den varme melkeblandingen i eggedosisen, slik at den tempereres. Så heller du eggedosisen over i kjelen med resten av melkeblandingen og rører det godt sammen med en visp.

Ha kjelen tilbake på platen på middels varme og rør hele tiden til det tykner. Fortsett å røre til du får en tjukk krem og avkjøl.

Det er en fordel å lage vaniljekremen dagen før du skal fylle kaka, da får du avkjølt den skikkelig og kan piske den opp med litt krem for å få en enda mer luftig krem før du fyller kaka.

Del sukkerbrødet i tre, dynk med litt melk og ha krem, friske jordbær og vaniljekrem mellom begge lagene.

 

Så er det bare å legge på topplokket og ha på krem.

 

Kjevle ut rikelig med marsipan og ha over.

Skjær vekk det overflødige.

Gjør det samme med den firkanta kaka.

 Siden marsipankaker ikkje er de beste å lage stablekaker av, er det lurt å støtte opp med noen sugerør med grillpinner i.

Siden jeg ikkje syns at royal icing smaker så veldig godt. Lagde jeg heller en ostekrem av smør, philadelfiaost og melis som jeg farget grønn og hadde rundt kaka.

 Så er det bare å plassere den runde kaka forsiktig på midten av den andre og ha krem rundt den også.

Slik blei resultatet til slutt :)

#kake #mat #oppskrift #helg #fest #selskap #jakt #elg #høst

Én kommentar

barediy

21.11.2014 kl.04:55

så kreativ du er :D ta deg gjerne en tur innom bloggen min for tips og inspirasjon og DIY prosjekter, kommer mye spennende fremover :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

23, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits