Elgkake

Nr svigermor spurte om jeg kunne bake til rets elgfest svarte jeg selvflgelig ja! Og siden det skulle vre kake til en voksen gjeng, falt valget p en marsipankake. For at det skulle vre rikelig valgte jeg lage en to etasjes kake med en firkanta form p 26*26 cm og en rund form p 18 cm.

For at kaka skulle passe til anledninga, valgte jeg farge marsipanen grnn, for trekke begge trengte jeg ca. 1,5 kg marsipan. Elgen og resten av pynten har jeg laga sjl av marsipan. For lage kamuflasjefarge p jegern knadde jeg sammen litt grnn og litt brun marsipan.

Sukkerbrd:

  • 10egg
  • 400 g sukker
  • 2ss lunka vann
  • 300 g hvetemel
  • 100 g potetmel

Pisk egg og sukker i 10 min p full hastighet. Tilsett vannet og pisk videre i 5 min p lav hastighet.

Sikt i det trre, litt og litt, lft det inn med ei slikkepott mens du holder bollen litt p skr. Smr formene med bakefett og ha bakepapir i bnn.

Steikes ved 165C i 30-40 min, midt i ovnen.

Vaniljekrem:

2,5 dl flte

2,5 dl melk

2 ts vaniljesukker

100 g melis

4 eggeplommer

45 g maizena

Varm melk og flte i en kjele p middels varme til det koker. Pisk eggeplommene sammen og tilsett melis og vaniljesukker. Vaniljekremen blir best hvis du bruker ekte vaniljesukker, men det funker med vanlig ogs. Rr sammen til en lys og tjukk eggedosis

Vend inn maizena. Ha et par ser av den varme melkeblandingen i eggedosisen, slik at den tempereres. S heller du eggedosisen over i kjelen med resten av melkeblandingen og rrer det godt sammen med en visp.

Ha kjelen tilbake p platen p middels varme og rr hele tiden til det tykner. Fortsett rre til du fr en tjukk krem og avkjl.

Det er en fordel lage vaniljekremen dagen fr du skal fylle kaka, da fr du avkjlt den skikkelig og kan piske den opp med litt krem for f en enda mer luftig krem fr du fyller kaka.

Del sukkerbrdet i tre, dynk med litt melk og ha krem, friske jordbr og vaniljekrem mellom begge lagene.

S er det bare legge p topplokket og ha p krem.

Kjevle ut rikelig med marsipan og ha over.

Skjr vekk det overfldige.

Gjr det samme med den firkanta kaka.

Siden marsipankaker ikkje er de beste lage stablekaker av, er det lurt sttte opp med noen sugerr med grillpinner i.

Siden jeg ikkje syns at royal icing smaker s veldig godt. Lagde jeg heller en ostekrem av smr, philadelfiaost og melis som jeg farget grnn og hadde rundt kaka.

S er det bare plassere den runde kaka forsiktig p midten av den andre og ha krem rundt den ogs.

Slik blei resultatet til slutt:)

#kake #mat #oppskrift #helg #fest #selskap #jakt #elg #hst

n kommentar

barediy

21.11.2014 kl.04:55

s kreativ du er :D ta deg gjerne en tur innom bloggen min for tips og inspirasjon og DIY prosjekter, kommer mye spennende fremover :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

23, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjre. Jeg elsker lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i hp om inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer p :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits