Elgbiff med fløtegratinerte poteter

Med tanke på at jeg har hatt tre eksamener i løpet av de siste seks dagene, vil jeg påstå at det verste er over! :) Nå kan jeg senke skuldrene og ta det litt roligere frem til siste eksamen. Jeg tror til og med at jeg rekker å få tid til litt julebakst. Og da blir det antageligvis tid til litt mer blogging også. Vi skal tross alt ha minst sju slag til jul her i huset.

Så jeg må innrømme at jeg har fått skikkelig julestemning! Det har kanskje noe med at det lukter jul i hele huset siden sylta står å putrer i kjelen akkurat nå. Jeg kan vel si såppas at den jeg lagde på fredan allerede er fortært. Hva kan jeg si, det er en god oppskrift :)

Med tanke på at jeg og Henrik har 3 års dag i dag, er det koselig å feire litt :) Og kall meg gjerne rar, men jeg synes det er veldig koselig å dra ut å spise, men halve gleden er jo å lage maten sjøl :) Men skal man feire så må man jo lage noe skikkelig godt. Derfor laga jeg elgbiff med fløtegratinerte poteter, rødvinssaus, stekt mais og salat til middag i dag.

Rødvinssaus

  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl kraft
  • 4-5 skiver brunost
  • 1 dl rødvin
  • 1 ss rømme

Smelt smøret og tilsett melet.

Når jevningen (smøret og melet) har blitt brunt, er det bare å spe på med krafta mens du rører godt og ha i brunosten. Smak til med rødvin og en rømmeklatt. La sausen stå å putre på svak varme mens du lager resten av middagen. Jeg liker at sausen står å putrer på plata i en time eller to, dette er ikkje nødvendig, men det gir enda mer smak!

Fløtegratingerte poteter:

  • 8 poteter
  • 1½ dl melk
  • 1½ dl fløte

Ha potetskiver, løk og hvitløk i en kjele. Hell over melk, matfløte og la det koke i ca. 15 minutter eller til potetene begynner å kjennes myke. Smak til med hvitløkspulver, salt og annet ønskelig krydder.Ha potetskivene og kremsausen over i en ildfast form. Dryss over osten og gratiner i ovn på 225 grader i ca. 10 minutter til osten er gyllen

Elgbiff

Skjær biffen i tjukke skiver, krydre med biffkrydder og viltkrydder.Steik på høy varme til blodet begynner å piple ut, snu og steik på den andre siden til blodet pipler ut der også.Ha en boks med mais i steikepanna når det nærmer seg slutten, så har du godt tilbehør.

 

Mmm! Snadder :)

 #mat #middag #hverdag #feire #onsdag #kos #jul

Én kommentar

Anita Søvold

03.12.2014 kl.22:47

Jummy! :D

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

23, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits