John Deere kake

Siden Henrik har bursdag på sjølveste juleaften er marsipankake en obligatorisk del av de sju slaga. Og I år hadde jeg lyst til å lage en litt mindre tradisjonell marsipankake. Da John Deere er den traktorn som står høyest i kurs hos han, måtte det bli en John Deere kake. Men takket være litt ekstra jobbing før jul, blei det ikkje like god tid til å modellere pynt og planlegge. Derfor blei kaka litt "enklere" enn planlagt, men sånn går det bare noen ganger.

Men jeg fikk i hvert fall lagd en liten John Deere av marsipan.Jeg kan legge ut en trinn for trinn oppskrift på tilsvarende traktor en annen gang, hvis det er noe dere vil lese om?

Til denne kaka brukte jeg et sukkerbrød på 24 cm, oppskrift finner du her.

Mine favoritt fyll er hjemmelaget vaniljekrem (oppskrift finner du her), rørte jordbær og krem. Jeg brukte en halv porsjon med vaniljekrem som jeg blandet med krem, 1 liter kremfløte og 3 dl rørte jordbær. Det er jo tross alt godt med rikelig fyll :)

Del sukkerbrødet i tre, dynk med litt melk og ha krem, rørte jordbær og vaniljekrem mellom begge lagene. Legg på topplokket og ha krem rundt. La kaka stå et par timer i kjøleskapet før du trekker den med ca. 800 g marsipan.

Så kan du plassere traktorn oppå, det kan være lurt å støtte oppunder med noen grillpinner da denne traktoren er ganske tung for en så mjuk kake. Gjørmespora har jeg malt på med pensel og brunfargepasta blandet med litt vodka. Og skiltet har jeg laget av gul marsipan og skrevet på med svart spiselig tusj.

Ikkje så veldig avansert, men jubilanten var veldig fornøyd og det var det viktigste :)

#kake #mat #oppskrift #marsipankake #jul #bursdag

2 kommentarer

Marita-Susan

27.12.2014 kl.09:15

Så kul :)

Ønsker deg en super romjulstid!

Du er velkommen til å titte innom siden min og legg meg gjerne til.

Jeg har ofte "gratis give away" og blogger variert.

Hudpleietips,trening,humor,konkurranser,hverdag,oppdrett av pomeranian og rottweiler.

Håper du får en flott dag!

Klem <3

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

23, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits