Lasagne med skruer

 
Siden jeg har kveldsvakt i dag blir det ikkje mye matlaging på meg. Men  jeg benytter muligheten til å dele et middagstips med dere som jeg lagde til symøtet forrige uke  :)
Lasagne med skruer er rett og slett kjempe godt, og når jeg først lager det, lager jeg ofte en stor porsjon og fryser ned et par former.
Til tre former trenger du:
  • ca.400 g pastaskruer
  • Kjøttsaus
  • Hvitsaus med ost
  • Revet ost
Kjøttsaus:
  • 2 pk karbonadedeig (800g)
  • 2 glass tomatpure (små)
  • 2 rødløk grovhakket
  • 2 gulrøtter i små terninger
  • 1 ss buljongpulver
  • 2-3 dl vann

Steik karbonadedeig, gulerøtter og løk. Ha i tomatpurè og spe på med vann. Smak til med buljongpulver og pastakrydder. La den stå å småputre litt mens du ordner resten.

Hvit saus:

  • 5 dl melk
  • 3 ss mel
  • 1 ss smør

Smelt smøret i en kjele. Ha melet i et syltetøyglass med litt av melka og rist godt. På denne måten slipper du å røre ut evt. klumper i kjelen. Når du har rista godt på glasset og løst opp alle klumper, heller du det over i kjelen. Spe med resten av melka og smak til med muskatnøtt, salt og pepper. Når sausen er ferdig, rører du inn ei god neve med revet ost.

Fordel den kokte pastaen i tre ildfasteformer.

 
Legg på kjøttsaus og hell på ostesausen.
 
Dryss ost på toppen 
 
Steik midt i ovnen i ca. 20 minutter ved 200°C
 
 
Serveres med foccacia og salat.
 
 
Dette er min favoritt versjon av lasagne :)
 

2 kommentarer

Anita Søvold

10.02.2015 kl.12:55

Ååååh nam! :D

Iselin Renée

11.02.2015 kl.12:52

Nå ble jeg sulten :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

23, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits