Elsakake

 På lørdag hadde Viel barnebursdag og jeg hadde lova å bake ei frostkake. Men siden det spiselige bildet jeg hadde bestilt ikkje hadde kommi fram, måtte jeg finne en alternativ løsning. Og svaret blei en Elsaversjon av barbiekaka. Siden kaka blei baka litt i hu og hast etter jobb på fredagskvelden og på lørdagsmårran, rakk jeg ikkje å ta så mange bilder underveis. Men jeg fikk i hvert fall tatt noen bilder før kaka blei overlevert og Viel var i hvert fall veldig fornøyd :)

 

Sjokoladekake:

  • 200g smør
  • 2¼ dl vann
  • 4 ss kakao
  • 4½ dl sukker
  • 1½ dl lettrømme
  • 2 store egg
  • ½ ts salt
  • 3 ts bakepulver
  • 4½ dl hvetemel

Smelt smøret i en stor kjele. Tilsett vann og kakao og rør til kakaoen har løst seg opp. Ta kjelen av platen og rør i sukkeret. Bland så i lettrømmen og deretter sammenpiskede egg. Ha så i salt, bakepulver og til slutt hvetemelet. Rør deigen jevn og klumpfri. Jeg har en egen barbieform jeg steiker kaka i, ha i bakepapir og steik ved  170°C i ca. 50 min. Avkjøl på rist.  


Sjokoladesmørkrem:

  • 100 g smør
  • 400 g melis
  • 2 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl kaffe

Smøret piskes sammen med det tørre til en smidig masse, før kaffe tilsettes.

Del kaka i to og ha et lag med krem inni kaka før du smører resten rundt.

Kjevle ut ca.500 g blå marsipan og litt hvit marsipan. Legg litt hvit marsipan på først og skjær en splitt i den blå og legg over.

Så limte jeg på noen blomster og snøkrystaller, og lagde et bånd med navn og alder på.

 

Slik blei resultatet til slutt! :)

#kake #oppskrift #mat #frost #temakake #hverdagskos #bursdag #bursdagsbarn #feire

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

23, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits