Fanturangenkake

Med tanke på at jeg omtrent har bodd på jobben den siste uka har det vært lite tid til blogging, eller noe annet for den slags skyld. Så før jeg kaster meg over haugen med skolearbeid som har hopa seg opp, vil jeg dele kaka jeg lagde forrige helg. Marsipankaka var til 4 års dagen til ei lita prinsesse som heter Kristi. Hun er veldig glad i fanturangen og rosa og andre jentefarger. Så da fikk jeg muligheten til å prøve å lage fanturangen i marsipan for første gang!

Nye temaer er alltid morsomt, men det er jo mer utfordrende da man bare må prøve seg fram. Pynten er lurt å lage noen dager i forveien, da tørker marsipanen litt og holder lettere fasongen.

Til denne kaka brukte jeg et firkanta sukkerbrød på 25x25 cm, oppskrift på sukkerbrød finner du her.

Til fyll brukte jeg:

  • 1,5 l kremfløte
  • Vaniljekrem
  • ca. 2 rørte jordbær
  • 2 kurver friske jordbær

Oppskrifta på vaniljekrem finner du her. Jeg liker å blande rørte norske bær med friske utenlandske, da får du tyggemotstanden som friske bær gir og smaken av norsk sommer. Vaniljekremen lages gjerne dagen før, slik at den er avkjølt og piskes opp med litt krem. I tillegg trenger du ca. 1 kg marsipan til trekk og pynt. Trinn-for-trinn på hvordan du lager en marsipankake finner du her .

Denne gangen har jeg farget 1 kg marsipan til trekking lilla, i tillegg har jeg farget ca.700 g i forskjellige farger til pynten.

Del sukkerbrødet i tre og ha krem, jordbær og vaniljekrem mellom alle laga.

 

Det skal være rikelig med fyll :)

Legg på topplokket og trekk med marsipan.

All pynt er laget av marsipan og limt på med spiselig lim.

#kake #bursdag #oppskrift #marsipankake #kos #bursdagskake #mat #søtt #fanturangen

3 kommentarer

Natalie

08.03.2015 kl.20:56

Den var skikkelig stilig!

Ragnhild

11.03.2015 kl.17:50

Natalie: Tusen takk?

Tonje

02.06.2015 kl.09:44

Kaka var kjempegod, og prinsessa ble superfornøyd. Hilsen veldig fornøyd mamma.

Ragnhild

02.06.2015 kl.19:03

Så koselig å høre Tonje?

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

23, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits