Uglekake

På lørdag feira vi 9 års dagen til Live og det har blitt en tradisjon at jeg baker ei bursdagskake. I år endte jeg opp med denne uglekaka, inspirasjon og tips har jeg fått fra bloggen til kajagun.

Til denne kaka brukte jeg et sukkerbrød på 22 cm, trinn-for-trinn oppskrift på sukkerbrød finner du her. Sukkerbrødet er det en fordel å lage kvelden i forveien slik at det er avkjølt og klart til å fylles fra mårran av.

Til fyll brukte jeg vaniljekrem, rørte jordbær og kremfløte. Hvis du vil se en trinn-for-trinn oppskrift på hvordan du lager ei marsipankake finner du det her.

Men over til denna uglekaka, for å få festa alle ringene må du først kjevle ut et tynt marsipanlokk og trekke kaka med. Det er det samme om det blir noen sprekker eller rynker, alt skal dekkes.

Marsipanen syns jeg det er veldig greit å farge en dag eller to i forveien sånn at den er klar til bruk, det tar tross alt litt tid å kna inn pastafargene. Her har jeg blanda rosa og brun pastafarge til fjæra. Brunt med litt rosa til buken og ører og rosa med litt brunt til resten av kroppen. Så en liten hvit og blå klump til øyer, mørke rosa til sløyfe og oransje til nebb og klør.

Så er det bare å stikke ut rundinger i to størrelser, jeg brukte enden av en tipp til buken og et shotteglass til resten av fjæra. Start nederst på buken og legg rundingene oppover i taksteinmønster, fest med spiselig lim. Så legger du på resten, start nederst foran og legg bakover. Fortsett til du har dekt hele kaka. Lim på øyer, fest nebbet med en tannpirker og plasser sløyfe, ører og klør.

I det siste har jobbing ført til litt mer tidspress på å få ferdig kakene, så derfor har jeg ikkje fått tatt noen bilder underveis. Men kajagun har lagt ut en fin trinn-for-trinn oppskrift på bloggen sin.

Jeg tror i hvert fall bursdagsbarnet blei fornøyd :)

#mat #oppskrift #kake #marsipankake #ugle #uglekake #bursdag #feire #bursdagsbarn

3 kommentarer

Fidolina <3

16.03.2015 kl.20:59

Åh.. det var en herlig kake :P kjempe fin =)

ønsker deg en super uke videre =)

Ragnhild

16.03.2015 kl.21:27

Ina N: Tusen takk! Ha en super uke du også :)

Kaja Gundersen

17.06.2015 kl.22:22

Kjempeflott kake! Håper bursdagsbarnet ble like imponert! :D

Masse knip fra Kaja!

Ragnhild

22.06.2015 kl.23:11

Tusen takk Kaja :) Takk for inspirasjonen :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

23, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits