Strikkekake

Liv fylte 80 år på fredagen og blei feira med lag sammen med tvillingsøstra si i helga. Selv om hu egentlig er bestemora te Henrik, er hu som ei bonusbestemor for meg. Hu har lært meg veldig mye, fra å bake flatbrød til å strikke sokker. Døra er alltid åpen og hu har alltid gode råd å gi. Sprekere dame skal du leite lenge etter, det er ikkje mange som klatrer opp på stilasjen i en alder av 79 år for å lempe materialer!

Så når Liv og Synnøve skulle feires meldte jeg meg gladelig til å bake kaker. Bløtkaka delte jeg med dere i går, og her kommer marsipankaka. Siden det er to spreke damer som er ivrige med håndarbeid, de produserer blant annet et x-antall sokkepar i løpet av vintern. Derfor måtte temaet på kaka bli strikking :)


Til denne kaka har jeg brukt:

  • 1 sukkerbrød, 22 cm.
  • 1 omgang med vaniljekrem
  • Rørte jordbær/friske jordbær
  • ca. 8 dl fløte
  • 1 kg marsipan
  • 1 pk jordbærsnøre
  • 1 pk lakrissnøre


Del sukkerbrødet i tre og dynk med væsken fra de rørte jordbæra.


Pisk opp vaniljekremen med litt krem. Ha pisket kremfløte, jordbær og vaniljekrem mellom hvert lag.


Ha piska krem rundt hele kaka. Og sett i kjøleskapet i et par timer.


Kjevle ut ca. 700 g marsipan og ha over kaka.

Jeg har farga litt rosa marsipan og lagd et belte som skal forestille et måleband.


Så har jeg kjevla ut litt marsipan, lagd ruteark ved hjelp av linjal og spiselig tusj. Så kryssa jeg ut 80 slik at det skulle se ut som et strikkemønster.

Garnnøstene lagde jeg av en liten klump med marsipan som jeg snurra snøre rundt. Strikkepinnene er grillpinner med gråmarsipan rundt.

Ei strikkekake til strikkedamene :)


#mat #oppskrift #kake #marsipan #marsipankake #80år #lag #bursdag

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

23, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits