Skinkepai

 

Når Henrik først kommer med middagsønsker, er jeg sjelden vanskelig å be. Og det var jo lenge siden vi har hatt pai til middag, overraskende nok, for det er jo innmari godt! Så i går blei det skinkepai og salat til middag :) 



Paideig:

  •  250 g mel
  • ½ ts salt
  •  125 g smør i terninger
  • 2 ss kaldt vann

Kjør mel, salt og smør sammen i foodprocessor til smulekonsistens. Spe med vann og kjør sammen til du kan trykke den sammen til en smidig deig. Pakk i plast og sett kjølig i minst 30 min (du kan godt lage deigen klar kvelden før). Kjevle ut og bre over forma.


Prikk med gaffel og steik ved 190 °C i ca. 15 minutter.

Fyll:

  • 4 egg
  •  ½ boks creme fraichè
  • 1 boks bogskinke
  • 1 rødløk
  • en neve revet ost
  • en neve frossen spinat
  • litt fetaost

Ha spinaten i en kjele sammen med en liten klump med smør og la den bli gjennomvarm. Skjær skinke i strimler og løk i skiver, fordel i forma sammen med spinaten. Topp med revet ost og fetaost.

Visp egg og creme fraichè godt sammen og ha i litt krydder. Jeg liker å bruke en dæsj urtemiks, pizzakrydder, salt og hvitløkspulver. Hell blandingen over de andre ingrediensene.

Steik ved 190°C i ca. 30 min.

Serveres med salat.

Enkelt og godt! :)

#mat #oppskrift #pai #middag #kos #hverdagskos #hverdag

Én kommentar

Iselin Renée

15.05.2015 kl.08:44

Det så spennende ut :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

23, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits