Skinkepai

Nr Henrik frst kommer med middagsnsker, er jeg sjelden vanskelig be. Og det var jo lenge siden vi har hatt pai til middag, overraskende nok, for det er jo innmari godt! S i gr blei det skinkepai og salat til middag :) 



Paideig:

  • 250 g mel
  • ts salt
  • 125 g smr i terninger
  • 2 ss kaldt vann

Kjr mel, salt og smr sammen i foodprocessor til smulekonsistens. Spe med vann og kjr sammen til du kan trykke den sammen til en smidig deig. Pakk i plast og sett kjlig i minst 30 min (dukan godt lage deigen klar kvelden fr).Kjevle ut og bre over forma.


Prikk med gaffel og steik ved 190 C i ca. 15 minutter.

Fyll:

  • 4 egg
  • boks creme fraich
  • 1 boks bogskinke
  • 1 rdlk
  • en neve revet ost
  • en neve frossen spinat
  • litt fetaost

Ha spinaten i en kjele sammen med en liten klump med smr og la den bli gjennomvarm. Skjr skinke i strimler og lk i skiver, fordel i forma sammen med spinaten. Topp med revet ost og fetaost.

Visp egg og creme fraich godt sammen og ha i litt krydder. Jeg liker bruke en dsj urtemiks, pizzakrydder, salt og hvitlkspulver. Hell blandingen over de andre ingrediensene.

Steik ved 190C i ca. 30 min.

Serveres med salat.

Enkelt og godt! :)

#mat #oppskrift #pai #middag #kos #hverdagskos #hverdag

n kommentar

Iselin Rene

15.05.2015 kl.08:44

Det s spennende ut :)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

23, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjre. Jeg elsker lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i hp om inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer p :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits