Helgas konfirmasjonskaker

Denne helga har virkelig gått i ett, kanskje ikkje så rart når jeg i tillegg til å ha jobbehelg hadde sagt ja til å bake to konfirmasjonskaker. Men når jeg baker sånne temakaker handler det egentlig mest om å planlegge og forberede mest mulig. Siden konfirmanten er spesielt interessert i jakt, ble det temaet for marsipankaka.

Når jeg baker store marsipankaker i farga marsipan, pleier jeg å farge marsipanen 2-3 dager i forveien. Det tar tross alt litt tid å kna inn farge i 1,5 kg marsipan. Pynten kan også lages i god tid, modellerte figurer står faktisk bedre på kaka hvis de rekker å stivne litt. Denne jaktkaka er laget av sukkerbrød og er fylt med en kombinasjon av rørte norske jordbær og friske jordbær, krem og heimlaga vaniljekrem. Den er trukket og pyntet med marsipan. Siden jeg har laga en nesten lik kake før, legger jeg ikkje ut noen trinn-for-trinn oppskrift, det finner du her.

I tillegg til marsipankaka lagde jeg ei grisekake av sjokoladekake. Den består av 1½ stk 22 cm springform som er stablet oppå hverandre med glasur i mellom (2 stk blei for høyt ift kvikklunsjen). Kaka er toppa med glasur og har 10 kvikklunsj rundt, grisene er laget av MMF. Her finner du oppskrift på grisekaka og MMF.
Så med andre ord, jeg har hatt nok å finne på i helga. Selv om ikkje alt blei helt som jeg hadde sett for meg, håper jeg konfirmanten blei fornøyd :)#hverdagskos #bake #kake #konfirmasjon #konfirmant #grisekake #jaktkake #feire #helg

4 kommentarer

Marie Caroline

02.06.2015 kl.08:37

Wow, så flink du er! De ser gode ut:)

Iselin Renée

02.06.2015 kl.09:01

Veldig fine kaker :)

Ragnhild

02.06.2015 kl.19:03

Iselin Renée: Takk?

Ragnhild

02.06.2015 kl.19:03

Marie Caroline: Tusen takk?

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

23, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits