Blåskjell og reker!


I dag har vi virkelig fått smake på den norske sommern, det har vel vært den varmeste og fineste dagen så langt i år! :) Jeg veit ikkje hvordan dere har tilbringt kvelden, men vi har storkosa oss i sola med hvitvinsdampa blåskjell, reker og smørloff. Rett og slett fått skikkelig sommerstemning.

Å lage blåskjell er latterlig enkelt og smaker himmelsk.

Du trenger:

  • 1 kg blåskjell
  • 2 dl hvitvin
  • 2 sjalottløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 2 dl fløte
  • 1 ss smør
  • fersk gressløk

Vask blåskjella under rennende vann. Plukk ut de som er åpnet eller skada.

Fres finhakket sjalottløk og hvitløk i olje. Ha i blåskjell og hell over vin.



Sett på lokk og la kjelen stå å putre til skjellene åpner seg. Rist litt på kjelen underveis.

Når blåskjella har åpna seg, fisker du dem ut og har over i en bolle. Ha smør, fløte og gressløk i krafta. Smak til med salt og pepper.

Hell krafta over blåskjella.

I tillegg til blåskjell hadde vi reker og nybakt smørloff.

Oppskrift på smørloffen har jeg delt med dere før, du finner den her. Den kan virkelig anbefales og kan brukes som tilbehør til så mangt.



Vi kan vel ikkje si anna enn at vi kosa oss! :)

Ha en fortsatt fin kveld :)

#hverdagskos #sommer #fredag #blåskjell #reker #oppskrift #mat #sjømat #kos #helg

2 kommentarer

Ingrid

27.06.2015 kl.06:57

Åå, nam!

elisebr

09.01.2017 kl.17:37

Så godt det så ut! :) Sjømat er kjempe godt! :)

Ragnhild

14.01.2017 kl.19:35

elisebr: Takk:-)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

25, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits