Chicken pot pie

Har du lyst til å lage noe ekstra godt til helga? Hvorfor ikke prøve deg på en chicken pot pie? Jeg tror ikke du kommer til å angre, for det smaker kjempe godt! :)

Ingredienser:

  • 2 kyllingfileter
  • 2 gulerøtter
  • 2 små rødløk
  • 2 dl stangselleri
  • 2 dl frosne erter
  • 3 ss smør
  • 2 ss mel
  • 2 ss buljongpulver
  • 2 dl fløte
  • salt
  • pepper
  • hvitløkspulver
  • urtekrydder
  • 2 plater butterdeig

Del kyllingen i små biter og steik i ei panne. Smelt smør i en kjele og ha i løk, gulerøtter og selleri, bland godt sammen. La det stå å surre litt slik at grønnsakene blir møre. Rør inn melet og spe med vann og fløte. Ha i buljongpulver og la det stå å småkoke til det tykner.


Ha i kylling og erter, smak til med krydder.


Ha over i ei ildfastform eller 2-3 porsjonsformer. Hvis du ikke bruker ildfasteformer, vær sikker på at de tåler varmen. Under disse står det at de tåler varme opp til 260°C.


Kjevle ut butterdeig og ha over, klem godt rundt kantene og kutt et snitt på midten slik at dampen kan komme ut.

Steikes ved 200°C i 30-40 min. Beregn litt ekstra god tid, den må stå en stund før den kan spises. Den blir nemlig glovarm!


Mmm! Deilig :)

#hverdagskos #hverdag #kos #helg #chickenpotpie #middag #oppskrift

3 kommentarer

Oda

04.03.2016 kl.10:36

Det så godt ut!

Ragnhild

05.03.2016 kl.12:26

Oda: Takk :)

elisebr

10.01.2017 kl.10:06

Så godt det så ut! :)

Ragnhild

14.01.2017 kl.19:35

elisebr: Takk :-)

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

25, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits