Åpen marsipankake

I går feira vi 10 år dagen til Live og det var en perfekt anledning til å bake litt igjen. Og denne gangen hadde jeg lyst til å prøve på noe nytt, nemlig en åpen marsipankake.

Viktigst av alt er et godt sukkerbrød, det legger grunnlaget for hele kaka. Jeg bruker alltid nettbakerens oppskrift, den blir alltid høy og fin og har kun egg som hevningsmiddel. Den oppskrifta har jeg delt med dere før, og du finner den i flere størrelser her. Her har jeg brukt et sukkerbrød på 24 cm. Jeg baker som regel sukkerbrødet dagen før jeg skal fylle kaka, men du kan også lage det i god tid og putte det i frysern så lenge.

Når det kommer til fyll er pisket krem et must, men jeg liker også å ha vaniljekrem, bringebærsyltetøy og bringebær. Jeg pleier å kjøpe frosne bringebær og legge dem i mens de er frosne, når de tiner vil kaka bli enda mer saftig.

Del sukkerbrødet i tre jevntykke deler og legg den ene på et kakefat. Jeg pleier å snu sukkerbrødet, slik at det som er bunn når du steker, blir topp når du fyller.

Dynk sukkerbrødet med litt melk eller juice. Ha på et lag med krem, et lag med syltetøy, noen frosnebær og litt vaniljekrem. Legg på neste del og gjenta den samme prosessen.

Legg på topplokket og dynk det litt.

Ha et tynt lag med krem over og rundt. Inni denne kaka brukte jeg en omgang med vaniljekrem, 7 dl fløte, et halvt glass syltetøy og en halv pose frosne bringebær.

Kaka er mye lettere å trekke når den har fått satt seg litt, så den bør absolutt stå en time eller to i kjøleskapet før du skal ha på marsipanen. Hvis jeg skal trekke samme dagen som jeg skal servere kaka, fyller jeg den dagen i forveien. For marsipankaka er alltid best dagenderpå, da har smaken fått satt seg og fuktigheten trukket inn i sukkerbrødet.

Kjevle ut 750-1000 g marsipan. Jeg pleier å kjevle ut mellom plast, da setter det seg ikke fast i benken og er lettere å flytte på.

Hvis du har tenkt til å skjære ut en åpning på toppen er det lurt å klippe ut en runding i matpapir og legge oppå kaka.

Husk at marsipanlokket er lettere å legge på pent hvis du har mye å gå på.

Skjær bort overflødige kanter og skjær kutt på toppen. Rull ut strimlene og ta ut matpapiret.

Jeg rulla et par lange pølser av marsipan og rulla rundt.

Så fylte jeg åpningen med jordbær dyppa i sjokolade, blåbær og kiwi.

Ting trenger ikke være så kompliserte for å være dekorative! Ha en fortsatt fin søndag :)

#hverdagkos #kake #bursdag #10år #hipphurra #feire #helg #oppskrift
 

6 kommentarer

facelessfashiion

13.03.2016 kl.13:45

Så godt :-)

Ragnhild

13.03.2016 kl.19:12

facelessfashiion: Takk :-)

Henriette Celin

13.03.2016 kl.14:17

Du er så utrolig flink! og ikke minst kreativ. Dette så både lekkert og godt ut :-D

Ragnhild

13.03.2016 kl.19:11

Henriette Celin: Tusen takk! Så koselig kommentar :-)

Tove

13.03.2016 kl.18:06

DEnne kaken så bare helt fantastisk god ut! :D Flinke du er :D

Ragnhild

13.03.2016 kl.19:11

Tove: Tusen takk!

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

24, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits