Saltstima elgbiff

Har du lyst på noe ekstra godt til helgemiddagen? Hva med en mør og god saltstima elgbiff?

Jeg spiste det for første gang hos svigermor og måtte selvfølgelig spørre om oppskrifta! Som hu igjen hadde fått av sin svigermor.

Du kan selvfølgelig bruke oksekjøtt eller annet viltkjøtt også. Men for all del, ikkje bruk den fineste biffen, detta blir mørt uansett.  Det tar lang tid, men er veldig lite jobb. Først lager du saltlake:

  • 2 l vann
  • 2½ dl salt
  • 1 ts viltkrydder
  • 1 ts biffkrydder
  • 1 ts urtekrydder

Ha alle ingrediensene til saltlaken i en kjele og kok opp. Rør godt slik at alt saltet løser seg opp. Avkjøl.

Ha elgkjøttet i en steikepose og putt den i en ildfast form. Nå skal den steikes ved 70°C i 10 timer.

Når den er ferdig stekt legger du den i saltlaka og lar den ligge å trekke i 6 timer.

Siden den serveres kald, kan du lage den ferdig i god tid og oppbevare den i kjøleskapet. Jeg stekte min over natta og la den i lake på mårrakvisten, da var middagen så godt som ferdig når kvelden kom.

 
Server med hasselbach poteter, rødvinssaus og kokte grønnsaker, eller noe annet godt :)

#hverdagskos #middag #kos #helg #oppskrift #mat #elg #vilt
 

Én kommentar

elisebr

24.01.2017 kl.09:57

Så godt det så ut! :)

Ragnhild

24.01.2017 kl.12:31

elisebr: Takk!

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

25, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits