Saltstima elgbiff

Har du lyst p noe ekstra godt til helgemiddagen? Hva med en mr og god saltstima elgbiff?

Jeg spiste det for frste gang hos svigermor og mtte selvflgelig sprre om oppskrifta! Som hu igjen hadde ftt av sin svigermor.

Du kan selvflgelig bruke oksekjtt eller annet viltkjtt ogs. Men for all del, ikkje bruk den fineste biffen, detta blir mrt uansett.  Det tar lang tid, men er veldig lite jobb. Frst lager du saltlake:

  • 2 l vann
  • 2 dl salt
  • 1 ts viltkrydder
  • 1 ts biffkrydder
  • 1 ts urtekrydder

Ha alle ingrediensene til saltlaken i en kjele og kok opp. Rr godt slik at alt saltet lser seg opp. Avkjl.

Ha elgkjttet i en steikepose og putt den i en ildfast form. N skal den steikes ved 70C i 10 timer.

Nr den er ferdig stekt legger du den i saltlaka og lar den ligge trekke i 6 timer.

Siden den serveres kald, kan du lage den ferdig i god tid og oppbevare den i kjleskapet. Jeg stekte min over natta og la den i lake p mrrakvisten, da var middagen s godt som ferdig nr kvelden kom.

 
Server med hasselbach poteter, rdvinssaus og kokte grnnsaker, eller noe annet godt :)

#hverdagskos #middag #kos #helg #oppskrift #mat #elg #vilt
 

2 kommentarer

S godt det s ut! :)

Skriv en ny kommentar