Saltstima elgbiff

Har du lyst p noe ekstra godt til helgemiddagen? Hva med en mr og god saltstima elgbiff?

Jeg spiste det for frste gang hos svigermor og mtte selvflgelig sprre om oppskrifta! Som hu igjen hadde ftt av sin svigermor.

Du kan selvflgelig bruke oksekjtt eller annet viltkjtt ogs. Men for all del, ikkje bruk den fineste biffen, detta blir mrt uansett.  Det tar lang tid, men er veldig lite jobb. Frst lager du saltlake:

  • 2 l vann
  • 2 dl salt
  • 1 ts viltkrydder
  • 1 ts biffkrydder
  • 1 ts urtekrydder

Ha alle ingrediensene til saltlaken i en kjele og kok opp. Rr godt slik at alt saltet lser seg opp. Avkjl.

Ha elgkjttet i en steikepose og putt den i en ildfast form. N skal den steikes ved 70C i 10 timer.

Nr den er ferdig stekt legger du den i saltlaka og lar den ligge trekke i 6 timer.

Siden den serveres kald, kan du lage den ferdig i god tid og oppbevare den i kjleskapet. Jeg stekte min over natta og la den i lake p mrrakvisten, da var middagen s godt som ferdig nr kvelden kom.

 
Server med hasselbach poteter, rdvinssaus og kokte grnnsaker, eller noe annet godt :)

#hverdagskos #middag #kos #helg #oppskrift #mat #elg #vilt
 

n kommentar

elisebr

24.01.2017 kl.09:57

S godt det s ut! :)

Ragnhild

24.01.2017 kl.12:31

elisebr: Takk!

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

25, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjre. Jeg elsker lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i hp om inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer p :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits