"Høne på boks"

Selv om jeg ikke tar påskeferie før på onsdagen, veit jeg at veldig mange av dere allerede har tatt ferien alt. Så denne uka blir det ingen ukemeny her på bloggen. Jeg vil heller prioritere å dele nye oppskrifter på mat som passer inn i påskekosen. I dag har 3,vi kosa oss med en deilig og saftig kylling, som er stekt på en ølboks. Et triks som mange har sett, prøvd og skrevet om, og det er ikke uten grunn. Det er enkelt, og resultatet blir veldig bra.

De viktigste ingrediensene er selvfølgelig en kylling og en halvliter med øl. Velg gjerne favoritten bland ølslaga, eller det gubben foretrekker for oss som ikke liker øl. Åpne boksen og hell av et par dl i en bolle. Klipp av toppen på boksen og tre kyllingen nedpå boksen. I bollen med ølet putter du favorittkrydderet ditt. Jeg brukte salt, pepper, grillkrydder, hvitløkspulver og urtekrydder. Bland godt sammen og pensle kyllingen med marinaden. Resten av marinaden helte jeg i forma.

Det fine med å ha potetbåter som tilbehør er at det kan steikes sammen i ovenen og tar omtrent like lang tid å steike. Vask potetene godt og skjær i tynne båter. Hell olivenolje over og strø flaksalt, hvitløkspulver og potetkrydder over.

Både kyllingen og potetene steikes ved 200°C i 30 min. Så skrur du opp varmen til 225°C og steiker i ca. 15 min til. Potetene skal være litt sprø når de er ferdige og kyllingen er ferdig hvis safta som kommer ut er klar hvis du stikker noe skarpt inn i i låret.

Server med litt salat eller grønnsaker ved siden av.

#påske #hverdagskos #palmesøndag #kylling #middag #oppskrift
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ragnhild

Ragnhild

24, Sigdal

Ragnhild heter jeg og bor i Sigdal med min kjære. Jeg elsker å lage mat og bake. Derfor har jeg opprettet denne bloggen i håp om å inspirere andre og dele nyttige oppskrifter. Legg gjerne igjen en kommentar eller send meg en mail hvis det er noe du lurer på :) wahlr91@gmail.com

Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits